• Demostratiepartij Dubbeldam JO11-3

  Na vorige week het meidenteam van EBOH met maar liefst 0-10 opzij te hebben gezet stond vandaag de volgende partij alweer op het programma. Helaas kon ik vorige week de supporters niet voorzien van een verslag omdat ik met mijn eigen team op “trainingskamp” was. We hebben daar veelal cultuur gesnoven hoor. Kathedralen bezocht, kerken bekeken, fietstour gedaan, wandeltochten gemaakt en natuurlijk hoort er ook een klein drankje bij. Maar vooral de batterij opladen voor de tweede seizoenshelft. Dat dit even duidelijk is. Tot zover de uitleg vwb het verzaken van het schrijven van de clash van vorige week. 

  Op naar deze week. Op naar de realiteit. Er moest worden gespeeld tegen FC Dordrecht (amateurs). Thuis weliswaar. En aan de Schenkeldijk zijn de mannen van JO11-3 schier onverslaanbaar. Mede natuurlijk door de harde kern van Dubbeldam die de nodige angst inboezemt bij de tegenstanders. Spandoeken, vuurwerkacties, streakers (zal geen namen noemen) en ongekende fanatieke aanhangers. Maar uiteraard ook doordat onze mannen thuis altijd met het mes tussen de tanden spelen. Als ware krijgers verdedigen zij hun grondgebied. Warriors of the SchenkelDike worden ze ook wel eens gekscherend genoemd. 

  Helaas hadden we vanochtend wel met een fikse tegenslag te kampen. Namelijk de afwezigheid van zowel de coach als onze winger op rechts Liam. Een aderlating van twee kanten dus. Onze pitbull op rechts die techniek aan fanatisme en spelinzicht koppelt is helaas door ziekte niet in staat te spelen. We wensen Liam dan ook beterschap en hopen hem snel weer te zien schitteren op de velden! Maar ook Coach Dave werd nodig gemist en hierdoor moest jullie objectieve journalist vandaag ook voor coach spelen. Maar uiteraard mag hij niet eens de veters van de echte coach strikken. 

  Nog voor de wedstrijd begon heeft JO11-3 overigens al de stempel gedrukt op deze mooie zaterdag. We hadden vanaf 08:00 bardienst en ondergetekende en Ruud (zie streaker vorige alinea, oh nee mocht zijn naam niet noemen..oops) verzorgde dit keer de dienst. Eenzame klasse zoals hij de koffie en thee weet te serveren en als een waar gastheer de bar wist te representen. Gevulde koeken, AA, Koffie. Niets bleek te gek. Maar oke we dwalen ietwat af. Laten we het weer gewoon even over voetbal hebben. 

   

  We begonnen vandaag met de volgende opstelling 

   

  Tygo

   

  Ewout Floris Cas

   

  Teun

   

  Robin Luca Emmanuel

   

  Wissel: Chano (doorwisselen natuurlijk) 

   

  We begonnen de wedstrijd voortvarend. De afspraak vooraf om zoveel mogelijk vanuit de posities te spelen en niet zo maar blind naar voren te rennen werd door de mannen goed ingevuld. Het is immers pas de derde wedstrijd op het 'grotere' veld. Maar het positiespel werd getracht goed te worden uitgevoerd en de bal ging goed rond. 

  Van achteruit kon telkens een iemand doorschuiven. Dit werd door met name Cas en Ewout die aan de zijkanten speelde veelvuldig gedaan. En we hadden Floris altijd nog als sterke schakel achterin in die zijn fort bewaakt als een waar ehh Ridder Floris zou je kunnen zeggen. Een slot op de deur en spelverdeler van achteruit. Want Dubbeldam speelde zich steeds goed vrij en daardoor waren er steeds vrije mensen die gevonden kon worden. Met Teun als schakelspeler die het spel verlegde naar voren en naar de zijkanten. 

  Al in het eerste kwart van de wedstrijd werd er dan al lustig op los gescoord en was de stand al vrij snel 4-0. 2 goals daarvan verdienen even een extra aandachtspuntje. Twee zondagsschoten. En dat op zaterdag! De eerste was van Floris die sterk doorkwam en zich geen seconde bedacht en de bal heerlijk raakte en zo achter de keeper poeierde. En niet veel later dacht Teun : Ja allemaal leuk en aardig Florisje maar ik zal die bal ook eens even flink op zijn giechel raken. Via de binnenkant paal viel de bal heerlijk binnen. De (zo gevreesde) supporters van Dubbeldam gingen uit hun dak. Mensen hingen in de hekken. Klommen over de vangnetten en scandeerde massaal weer het ene na het andere lied. Ja, de sfeer zat er goed in! 

  We kwamen telkens goed door over de zijkanten waar Emmanuel en Robin een ware plaag waren voor de verdedigers van FC Dordrecht. Zeker de nummer 4 leek een stukje groter en sterker dan Robin maar toch wist onze rechtsbuiten er telken langs te glippen en de bal voor te krijgen op de inkomende Chano en Emmanuel of onze italiaanse spits die het doelpunten maken nog altijd niet verleerd is! Chano speelde vandaag veelal als centrale spits en door zijn ongekende snelheid en power was hij telkens gevaarlijk en wist dan ook een aantal keer succesvol de trekker over te halen. Emmanuel, die vandaag erg sterk speelde en er lustig op los dribbelde,wist zelfs bijna met zijn hoofd te scoren. 

  Ook na rust ging Dubbeldam door waar het in het eerste bedrijf al mee bezig was. Goed voetbal laten zien vanuit een sterke organisatie. Tuurlijk, de tegenstand was minimaal maar dan nog moet je het wel op kunnen brengen om gediscilplineerd te blijven voetballen. Hulde voor de mannen wat dat betreft. De ene goal was nog mooier dan de ander. Een kogel van Chano van een kleine 15 meter en een dito treffer van Robin liet de handen veelvuldig op elkaar gaan. En ook een indraaier van Cas vanaf links was haast oogstrelend te noemen. En achterin bleef Ewout telkens goed zijn mannetje voor en stuurde de spitsen steeds goed diep. 

  Het was een team prestatie vandaag. Het was smullen voor de supporters. Ze zijn vandaag getrakteerd op een ware demonstratie partij. De bal ging goed rond en telkens werd er getracht de opbouw weer mooi te verzorgen. De eindscore was schijnbaar 14-1 maar dat is niet het belangrijkste van deze dag. Het belangrijkste van de dag is natuurlijk de wijze waarop de mannen zich presenteerde. Genieten met hoofdletter G. De punten bleven wederom aan de Schenkeldijk vandaag. Ook de supporters hebben zich weer perfect gedragen. En ook de streaker is dit keer gewoon langs de kant gebleven. Klasse ;-) 

  Onze keeper Tygo moest in de tweede helft nog even als een tijger op de bal vliegen om een extra tegengoal te voorkomen en deed dit ongekend heldhaftig. De hele wedstrijd nauwelijks iets te doen hebben maar als je dan moet komen er zo ongelooflijk sterk uitkomen. Dan weet je dat we goud in handen hebben met onze keeper! Klasse Tygo! 

   

  Volgende week wacht dan heerjansdam uit. Altijd lastig! We verwachten dan natuurlijk weer alle support van onze trouwe aanhang. Er zijn nog een paar kaarten te krijgen begreep ik van de salesafdeling. Dus wacht niet te lang en sla je slag! 

   

  Tot volgende week! We spelen trouwens om 09:00 uur. Dan heb je nog wat aan je dag! 

  Goed weekend nog! 

   

  Perschef Dubbeldam JO11-3.