• Niet alleen hebben we andere verenigingen nodig om tegen te voetballen, we werken ook nauw met elkaar samen en er is regelmatig voorzittersoverleg, waar alle verenigingen uit Dordrecht met elkaar praten over alles wat er op voetbalgebied speelt op ons eiland.
    In deze tijden van narigheid zijn we heel bij met onderstaande bijdrage van Henk de Kleijn, voorzitter van Wieldrecht.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
    Gezien mijn leeftijd is het niet (meer) verstandig zelf te voetballen. Ik heb dat wel gedaan. Ben geboren in Rotterdam en heb daar gevoetbald bij C.V.V. Deze vereniging bestaat inmiddels niet meer, is na een aantal fusies opgegaan in sv Charlois. Daarna heb ik nog 4 jaar bij Heerjansdam gevoetbald, waarna ik neerstreek bij de v.v. Wieldrecht, omdat ik in Sterrenburg ging wonen.
    Tot mijn 38e in het eerste gevoetbald en daarna nog 10 jaar in het roemruchte 5e, een verzameling van oud eerste elftal spelers. We werden in 10 jaar 7 keer kampioen! Omdat zoonlief ook was gaan voetballen, word je al gauw gestrikt als leider/trainer. En toen ik stopte met voetballen was ik zo ingeburgerd in de club, dat ik van alles en nog wat heb gedaan, wat uiteindelijk leidde tot secretaris in het Hoofdbestuur. Dat heb ik 14 jaar volgehouden en ben gestopt i.v.m. de ziekte (en later het overlijden) van mijn vrouw.
    Maar wel altijd betrokken gebleven bij de club en 2 jaar geleden gevraagd als voorzitter, wat ik nu met veel plezier op een goede manier probeer in te vullen.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
    Als je 65 jaar bent, heb je in je leven heel veel leuke dingen meegemaakt. Maar op sportief gebied vind ik het leukste (en er zijn een aantal spelers in het eerste elftal waarvan ik dit verhaal nooit meer mag oprakelen, maar doe het toch), dat ik als aanvoerder van het eerste elftal in het seizoen 1989 – 1990 kampioen ben geworden en vorig seizoen (notabene bij de v.v. Dubbeldam) na 29 jaar als voorzitter weer de kampioensschaal aan de aanvoerder van Wieldrecht 1 mocht uitreiken!

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Helaas, en daar schaam ik me een beetje voor, doe ik niets (meer) om mijn conditie op pijl te houden. Dat zou wel moeten, maar de conditie van mijn knieën (artrose door het voetbal, zegt de dokter) beletten dat. Een beetje fietsen is het enige wat ik nog kan volhouden. Ik heb wel een hometrainer op zolder staan, maar volgens mijn kinderen heeft deze te weinig kilometers gemaakt.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Ik werk nog steeds, veelal vanuit huis. Moet iedere dag toch nog wel naar de zaak in Rotterdam om mijn post te halen en de andere dag weer af te leveren op kantoor. Probeer daar niet te lang te zijn. Kan gelukkig veel thuis via mail en telefoon doen. In het weekend proberen me te vermaken met een spelletje of een filmpje of mijn vriendin een keer achterna te zitten (daar heb ik wel genoeg conditie voor).

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Ik hoop dat, niet alleen de leden van Dubbeldam maar iedereen, gezond weer uit deze situatie uitkomen. Zodat we op korte termijn allemaal weer kunnen genieten van dat ene spelletje, het voetbal. Daarnaast wens ik de club alle goeds en we zullen elkaar binnenkort ongetwijfeld weer zien.
    Rest mij nog te melden, dat Ik het een eer vond om als voorzitter van de v.v. Wieldrecht gevraagd te worden om een stukje te schrijven voor de website van Dubbeldam.

Hieronder het prachtige logo van de voormalige gemeente Wieldrecht, inmiddels ook het logo van onze vrienden van Wieldrecht.