• We houden de introductie van Paul Koster maar kort, omdat Paul zelf alles op heeft geschreven wat nodig is. Rest ons alleen om Paul hartelijk te danken voor zijn boeiende tekst en mooie bijpassende foto’s.

  Mijn naam is Paul Koster en mij is ook gevraagd om een klein stukje te schrijven in deze hectische periode. Mooi initiatief van vv Dubbeldam.
  Ik ben zelf ooit begonnen met voetballen bij vv Wieldrecht vervolgens heb ik een paar seizoen bij VVGZ en ASWH gespeeld. Om weer af te sluiten bij vv Wieldrecht.
  Tijdens mijn voetbalperiode heb ik ook altijd jeugdteams getraind en zodoende ben ik na het voetballen zelf aan de slag gegaan als trainer. Eerst als assistent bij vv Wieldrecht daarna drie seizoenen DFC waarna ik Hoofd Opleiding ben geweest bij Oranje Wit.
  Na deze periode heb ik mijn UEFA A Youth diploma gehaald met een stage bij Sparta waar ik enkele seizoen ben blijven hangen als jeugdtrainer om vervolgens in dienst te komen bij de KNVB als Technisch Jeugdcoördinator.
  Naast het voetbal ben ik werkzaam geweest in diverse functies in de sport en dan vooral gericht op de sportstimulering. Hedendaags ben ik werkzaam bij Brands Love People. Dat is een full service bureau dat onvergetelijke momenten creëert voor verschillende opdrachtgevers.
  En ik was dit seizoen trainer van RCD en vanaf november ook van FC Dordrecht O19. Kortom, best een druk bestaan maar was wel erg leuk allemaal. Totdat de wereld in brand kwam te staan en kwamen de dagen er opeens heel anders uit te zien.
  Ik ben tegenwoordig ook huisman, docent en af en toe politieagent thuis met drie kinderen. Dus het levert ook een stukje zelfkennis op en probeer ik me hier in te ontwikkelen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik er ook wel een beetje klaar mee ben, maar goed we hebben ons te houden aan de opgelegde regels.

  Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
  Vorig jaar wilde ik nog wel eens voetballen met oud spelers van ASWH in de 35+ competitie bij ASWH. Dat was vroeger al geweldig maar ook die avonden zijn altijd prachtig om mee te maken. En dan gaat het geen eens of we een wedstrijd wonnen maar de vriendschap en de humor die we daar met elkaar hebben gehad is niet te beschrijven. Daar hadden we een prachtige groep waar we mooie resultaten mee behaalden, maar het plezier en de humor was de kracht dat was de basis voor onze teamspirit om zo te kunnen spelen.
  Tegenwoordig voetbal ik niet meer en probeer ik 1x in de week te lopen en 2x te boksen. Op donderdag met collega’s na het werk gaan we altijd een uurtje boksen. En op vrijdagochtend rij ik naar Zevenbergen om te trainen. Op deze manier wil ik fit blijven, lichamelijk en geestelijk.

  Wat is het leukste dat je als sporter hebt mee gemaakt?
  Het leukste is echt de vriendschap die je hebt opgebouwd met spelers waarmee je hebt gevoetbald en waar ik nog steeds contact mee heb. Daarnaast ook de prijzen die we hebben gewonnen bij VVGZ en ASWH. En ook de periodetitel die we wonnen bij Wieldrecht voor promotie naar de 1e klas. Is een mooie herinnering.

  Wat is het leukste dat je als trainer hebt mee gemaakt?
  De kans die ik heb gekregen bij DFC om te starten als hoofdtrainer dat was echt mooi. Om vervolgens met DFC te promoveren naar de 2e klas en ook in die klasse gewoon mee kunnen dat was een mooie ervaring.
  En het landskampioenschap met Sparta onder12. Waarbij we topwedstrijden speelden tegen de top van Nederland en daar deden we niks voor onder. Wat uiteindelijk het landskampioenschap opleverde. Naast deze ervaringen, heb ik een leerzame periode meegemaakt bij Sparta, daar stond alles in teken van ontwikkelen en ik heb daar met hele interessante mensen kunnen samenwerken. Dat heeft mij ook echt geholpen om mezelf weer verder te ontwikkelen als trainer/coach.

  Wat is het leukste dat je ooit in je werk hebt meegemaakt?
  Dat is de oprichting van Stichting Hattrick en Hattrick Sport en dat we vervolgens ons zijn gaan huisvesten in de monumentale tribune op het sportpark en samen met mijn toenmalige compagnons naar de Champions League finale in Madrid. Dat waren mooie herinneringen.
  De nieuwe ontwikkelingen in het jeugdvoetbal vanuit mijn functie Technisch jeugdcoördinator vond ik ook erg gaaf mee te maken en daar een rol in te pakken. We waren namelijk al jaren lang heel erg gewend het op dezelfde manier te doen.
  Waarom zouden we dan veranderen?
  Omdat we moeten veranderen dat geldt ook voor deze periode waarin we zitten. Het gaat er anders uit zien straks en daar moeten we ons nu al op gaan voorbereiden. Afwachten heeft geen zin, je moet het zelf doen. In Nederland wijzen we al teveel naar andere mensen.
  En met mijn huidige werkgever naar de formule 1 in Abu Dhabi. Naar een voorstelling van James Bond in de Royal Alberthall in Londen en de FA cupfinale waren ook een onvergetelijk momenten.

  Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
  Op dit moment wordt er dus niet gebokst maar ik probeer 3x per week te lopen en ik volg een app van Rico Verhoeven om zo dagelijks wat oefeningen te doen. Daar komt wel een stukje zelfdiscipline bij kijken maar ik ben tot op heden niet ontevreden. Ik moet het nu wel gaan volhouden. Overigens heb ik niet de illusie dat ik zo’n machine wordt als Rico Verhoeven.

  Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
  Vanuit het werk hebben wij de opdracht gehad om thuis te werken dus ik rij niet meer naar kantoor. Daarnaast ben ik bezig met de planning voor onze verhuizing en verbouwing in mei/juni. Ik probeer dus dagelijks wat aan sporten te doen om zo ook structuur te krijgen op de dag. En sinds kort heeft mijn zoontje een vishengel gekocht en zit ik dus bijna elke avond met hem samen aan het wantij om vissen te vangen. En uiteraard hou ik dagelijks contact met wat vrienden en familie om deze tijd door te komen.

  Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
  Uiteraard niet alleen voor de leden van Dubbeldam maar voor iedereen In Dordrecht. Doe boodschappen bij de lokale ondernemers die hebben het heel erg zwaar en wij als inwoners van Dordrecht kunnen op deze manier deze ondernemers steunen.
  Bereid je voor en denk na over de toekomst, wacht niet af.
  Hou structuur in de dag. En kijk uit naar dat moment dat je met elkaar weer in de kantine bent en kan proosten op iedereen zijn gezondheid.
  Voor nu hou je aan de regels. Laten we dit samen regelen om vervolgens ook weer samen te genieten van onze stad en van ons land. Want Nederland is een prachtig land!
  Daarnaast wens ik Dubbeldam volgend seizoen veel succes met de senioren en de jeugd!