• Vandaag stond de 12-1 van ASV Arkel klaar voor een pittige match op eigen terrein tegen Dubbeldam. Een bekende tegenstander voor onze mannen en vrouwen, waarbij je pas zeker weet dat je gewonnen hebt als het laatste fluitsignaal eindelijk genadig klinkt. Deze Arkel-spelers lijken te beschikken over een uithoudingsvermogen waar marathonlopers jaloers op zouden zijn, wat natuurlijk een luxe is voor de jonge trainers die zich ongetwijfeld afvragen waar ze al die energie vandaan halen.
    De scheidsrechter van dienst had eerder al een avontuur met een app-bericht. Denkend dat hij eindelijk de kans kreeg om een wedstrijd van Barcelona te fluiten, bleek het een Bredaas avontuur te zijn met Baronie. Een beetje zoals wachten op de kaviaar, maar uiteindelijk eindigen met een kaasplankje. De wedstrijd was volgens de Baronie-trainer zo spannend dat zelfs een gemiste handsbal op de lijn niet onopgemerkt bleef. Maar hé, soms zie je het, soms niet. De scheidsrechter, vermoedelijk druk doende met het ontwijken van appjes van boze fans, heeft dit naar eigen zeggen oprecht gemist.

    Terug naar de 12-1 wedstrijd waarin Samuel binnen tien minuten al als een wervelwind door de Arkel-defensie sjeest. Alsof hij een checklist heeft met 'doelpunten maken' en de eerste hokjes alvast vinkt. Arkel lijkt daarentegen vooral te genieten van het zonnetje, alsof ze een potje beachvolleybal aan het spelen zijn in plaats van een intensieve voetbalwedstrijd. Het meest vermakelijke moment van het eerste kwartier was de hervatting na de time-out. De scheidsrechter, die blijkbaar een masterclass 'fluiten zonder fluit' heeft gevolgd, moest de regel uitleggen aan de trainers van Arkel, alsof hij een docent was op een voetbalschool voor gevorderden. Voor alle zekerheid toch maar even nagelezen wat er in de spelregels vermeld staat en we lezen het volgende: De time-out vindt plaats halverwege iedere helft (tijdens een neutrale spelsituatie zoals een achterbal of uitbal). Na de time-out wordt het spel hervat door middel van een aftrap in het midden van het veld door de partij die bij aanvang van de time-out de bal in het bezit had. Na wat spelregel opfrissingen en verwarrende momenten, eindigde de eerste helft met een score van 3-2, als een cliffhanger voor een zinderende tweede akte.

    Samuel, de spits die uit een ander voetbaluniversum lijkt te komen, begint de tweede helft als een maniak te scoren. Alsof hij besloten heeft dat 28 doelpunten dit seizoen niet genoeg zijn en de teller moet worden opgeschroefd. De show die hij opvoert op het veld, is normaal gesproken voorbehouden aan kaartverkoop, maar vandaag was het een gratis spektakel voor het thuispubliek. Samuel goochelde er lustig op los, waarbij hij om de vier minuten een doelpunt tevoorschijn toverde en het bij 7 doelpunten wel welletjes vond.

    Met een eindstand van 8-2 ging Dubbeldam er uiteindelijk met de overwinning vandoor. De scheidsrechter, die mogelijk wat tips heeft opgepikt van goochelende illusionisten, liet af en toe wat ruw spel toe, waardoor de wedstrijd een mix van voetbal en worstelen leek te zijn. Ondanks het verlies mag Arkel met opgeheven hoofd huiswaarts keren; ze hebben tot het laatste fluitsignaal gestreden, alsof ze de hoofdrol speelden in een epische voetbaltragedie.