• Iedereen vergeet wel eens wat en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Een enkeling vergeet wat meer dan gemiddeld en zolang dit niet verder gaat dan een simpele boodschap of de voornaam van de buurman, is dit helemaal geen probleem.
    Zo is het onthouden van namen voor uw verslaggever een hele opgave en zonder enthousiaste ouders en spelers, die wel beschikken over een geheugen, zouden zijn verslagen er echt heel anders uitzien.
    Er zijn voetballers die zich bepaalde seizoenen liever niet meer herinneren en dit heeft dan meestal te maken met degraderen of heel veel eigen doelpunten. Het komt echter niet vaak voor dat we een sportman tegenkomen die zich een van de hoogtepunten uit zijn carrière amper meer weet ter herinneren. Je moet dan wel een hele grote zijn en bij Dubbeldam hebben we zo’n superman rondlopen, niemand minder dan onze beminnelijke knuffelbeer Dennis Oeben.

Wat niet veel mensen weten, en Dennis al helemaal niet, is dat onze grote Dubbeldamheld zijn voetbalcarrière gestart is bij DFC in 1988. Dat je als jonge Dordtenaar wil voetballen bij DFC is alleen maar logisch en in het eerste seizoen bij deze rode brigade wist Dennis zowaar op een ongekende manier kampioen te worden.
    In een competitie met Oranje Wit, ODS, Drechtstreek, Wieldrecht en RCD wisten de mannen van DFC maar liefst 20 punten uit tien wedstrijden te halen. Dit lijkt heel weinig, maar in die tijd kreeg je slechts twee punten per gewonnen wedstrijd. Ongeslagen kampioen met een doelsaldo van plus 96 en de reactie van Dennis is: ‘Ik wil je echt van alles vertellen over dat jaar maar ik weet het helaas echt niet meer.’
    Even leek het erop dat er geen enkel beeldmateriaal meer was van deze grootse prestatie. In het digitale archief van DFC, met maar liefst meer dan 210.000 foto’s, was geen afdruk te vinden en archivaris Arie Heijstek is persoonlijk bij alle spelers uit de E2 van destijds langsgegaan.
    Na weken zoeken vond hij bovenstaande kampioensfoto op zolder bij Jeroen Kleinhuis, één van de andere DFC-helden. Met dank aan Arie en Jeroen zien we onze Dennis in het prachtige rood van DFC staan stralen.

Gelukkig heeft Dennis als voetballer bij Dubbeldam later nog de nodige successen mee mogen maken, met zowel Dubbeldam 1 als Dubbeldam 2. Vooral dit laatste kampioenschap is gewoonweg niet te vergeten, omdat dit het jaar was dat Marcel den Boer overleed. Dit team was voetballend misschien niet het beste, maar is op een bewonderenswaardige manier omgegaan met het tragische overlijden van Marcel.
    De titel is dan ook puur voor Marcel gehaald dat jaar. Voor Dennis is dit emotionele seizoen het mooiste voetbalseizoen ooit, juist vanwege het bijzondere karakter hiervan.