• De kop is eraf voor 19-2

Eindelijk!!!! De mannen mochten eindelijk weer eens voor het echie de wei in!

• Hoelang het geleden was, niemand wist het echt meer. Het was ongetwijfeld in het tijdperk van de elastieken bal, ergens tussen de geniale passjes van Cruijff en de goals van van Persie. Errug lang geleden dus en dus was er van te voren opwinding in de kleedkamer. Uiteindelijk was het dan toch weer zover gekomen, echt voetballen! Na al die eindeloze trainingen zonder doel is het vandaag de wedstrijd in het bekertoernooi : Heerjansdam 19-2 versus DUBBELDAM 19-2!

• Het was natuurlijk weer erg wennen. Na zo'n lange tijd de geur van het verse gras weer tot je krijgen, het was een geweldig gevoel en je merkte aan alle mannen dat ze er zin in hadden. Trainers Patrick en Jacco waren natuurlijk ook opgewonden want na 33 jaar trainen wil je natuurlijk wel het uiteindelijke resultaat zien!

In het bekertoernooi is dit jaar gekozen voor een andere opzet dan normaal. Het is gelijk erop of eronder in dit toernooi, want er worden gelijk knock-out wedstrijden gespeeld. Dit jaar is Maurice van Alten toegevoegd aan het selecte gezelschap wat onder Patrick en Jacco mag gaan trainen. Verder zien we natuurlijk de bekende gezichten weer. Toine in de goal, ondanks een vorige week opgelopen pinkblessure. Achterin starten we met Maurice, Tiemen, Milan en Juul en deze verdediging staat gelijk als een huis. In de eerste helft is Heerjansdam slechts 1x echt gevaarlijk en dit voetbalt natuurlijk erg prettig.

Op het middenveld beginnen Timo, Thom en Max S, voorin starten we met Shane, Max R en Stefan. De mannen beginnen goed aan de wedstrijd en het is al snel raak. Shane zet goed door aan de rechterkant, en zijn voorzet beland via via voor de voeten van Timo die heeft gezien dat de keeper teveel naar rechts staat. Zijn bekeken schuiver in de linkerhoek is dan ook onhoudbaar en we staan voor! Niet veel later is het een vrije trap van Tiemen die op het hoofd van Maurice terecht komt, deze kopt hem voor de goal en Max R kopt hem vervolgens binnen. Wat een goed begin van deze wedstrijd!

Dan is het helaas Shane die geblesseerd het veld moet verlaten en niet veel later moet ook Milan eruit. Gino, Jim, Justin en Bas komen in de ploeg en ook zij maken een gretige indruk. Het is Gino die goed doorzet en het balverlies weer goedmaakt. Zijn voorzet lijkt bij Bas terecht te komen maar de verdediger van Heerjansdam steekt hier een stokje voor en glijdt zelf de voorzet in eigen goal. Het veld is dan ook redelijk glad, ideaal sliding-weer en menig moeder zal een uitdaging hebben na deze wedstrijd. Onze mannen trekken hier zich natuurlijk niets van aan en nog voor rust kan er alweer gejuicht worden. We kunnen een echte FIFA goal noteren na het goed doorkoppen van Stefan komt de bal bij Bas die Max S vrij ziet staan. Zijn bekeken passje komt bij Thom die af kan drukken en de 0-4 ligt alweer in het netje.

Na de rust gaat het tekort aan wedstrijdritme, gecombineerd met wat conditionele problemen ons een beetje opbreken. Heerjansdam lijkt zelfs terug te komen in de wedstrijd, het wordt zelfs 1-4 maar echt grote problemen blijven uit. In de slotfase kopt Jim de goede corner van Tiemen binnen en staat de eindstand van 1-5 op het bord. Een mooie overwinning om het seizoen mee te starten en we zijn dus een ronde door in de beker. Volgende week de eerste competitiewedstrijd, thuis om 1230 tegen Oranje Wit!