• Na een welverdiende vakantie en een korte maar pittige voorbereiding stond vorige week alweer de 1e competitiewedstrijd op het menu voor onze toppers van JO9-1. Afgelopen seizoen werd oogstrelend voetbal beloond met een spetterend kampioenschap. De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn dus hooggespannen. De groep oogt fit en gretig, in ieder geval de spelers, dus daar zal het niet aan mankeren.

  In alle vroegte worden de mannen verwacht op sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht. ASWH is de gastheer voor de openingsdans. Daar waar onze trainers niets aan het toeval overlaten en alles tot in de puntjes hebben voorbereid, is onze tegenstander dat allerminst. Een wandeling van een half uur om het juiste veld te vinden en vervolgens als gast de doeltjes te moeten neerzetten, getuigd niet van een warm welkom. Het lijkt erop dat de tegenstander ons vooral mentaal probeert te beïnvloeden. Maar onze mannen zijn uit het goede hout gesneden en beginnen onverstoord aan hun warming-up.

  Ondanks de vele geruchten zijn we de afgelopen transferperiode zonder wijzigingen doorgekomen. Net als afgelopen seizoen bestaat het sterrenensemble uit Tim, James, Jack, Milad, Mads, Feandro, Fedde, Yori en Stan.

  Na het eerste fluitsignaal zien we al snel dat er eigenlijk weinig is veranderd de afgelopen maanden. De bal wordt geduldig rondgespeeld en het duurt niet lang voordat de eerste fluwelen acties worden ingezet. Dubbeldam overduidelijk niet onder de indruk van de tegenstander zet een tandje bij en al snel is het Stan die met een droge schuiver de score opent. Nauwelijks klaar met het applaus van het massaal toegestroomde publiek is het Fedde die met een halve omhaal, na een prachtige voorzet van Mads, de score verdubbelt. De mannen zijn blijkbaar niet van plan om medelijden te tonen voor dit ASWH. Er wordt een tandje bijgezet en al snel zijn het Milad, Mads en 3x Feandro en nogmaals Fedde die met goed uitgespeelde aanvallen voor een 0 – 8 ruststand zorgen.

  ASWH normaal gesproken gewend om mee te spelen om de prijzen is zichtbaar ontdaan van deze oorwassing. En nog maar nauwelijks bijgekomen van de schrik, blijkt Dubbeldam in de openingswedstrijd van plan om alles op alles te zetten voor dubbele cijfers. De tweede helft wordt een kopie van het eerste bedrijf. Sterk verdedigen, een foutloze Tim, vloeiende combinaties en weergaloze acties resulteren in doelpunten van Yori, Mads, Feandro en Stan. Eindstand 0 – 14… dit beloofd weer een mooi seizoen te worden…!

  In de tweede competitiewedstrijd van deze jaargang staat een oude bekende tegenover ons in de ring. De buurman van het vorige week door onze mannen vernederde ASWH is bij ons te gast op sportpark Schenkeldijk. IFC in het verleden een geduchte tegenstander had blijkbaar in aanloop naar deze wedstrijd geen halve maatregelen genomen. Hendrik-Ido-Ambacht blijft toch een dorp, dus het was hen op voorhand duidelijk ingefluisterd wat ze te wachten stond. Diverse spelers van IFC bleken een kop groter dan onze strijders, dus enige spanning was voelbaar bij Dubbeldam tijdens de warming-up. Mede gevoed door de afwezigheid van Fedde en Milad wegens recreatieve verplichtingen – na 1 wedstrijd ben je immers wel toe aan een vrij weekend – was het vooral de vraag of de lijn van vorige week kon worden doorgetrokken. En dan ook nog eens met Mads nauwelijks hersteld van griep en een esthetisch gehavende Feandro in de gelederen. Maar wees gerust lieve lezers, ook dit hoofdstuk kent een happy end.

  De afwezigheid van Fedde ging overigens hand in hand met een eveneens afwezige trainer Mark. Ofwel, het was trainer Arne die de volledige verantwoordelijkheid op zijn schouders droeg om met een gedegen strijdplan op de proppen te komen. Maar blijkbaar geen probleem voor dit onverzetbare clubicoon. Met zijn kennis en ervaring krijgt hij het blijkbaar ook in zijn eentje voor elkaar om onze jongens een huzarenstukje op de mat te laten leggen.

  Enigszins beïnvloed door de vroege warmte blijkt al na een aantal minuten dat de JO9-1 meer is dan een groep enthousiaste voetballers. Blijkbaar is de inzet en bereidheid van deze jongens zo groot dat het eigenlijk niet uitmaakt wie er afwezig zijn en tegen wie ze moeten spelen. Daar waar tijdens de warming-up nog iets van spanning voelbaar was, bleek dat na het eerste fluitsignaal als sneeuw voor de zon verdwenen. Ondanks het fysieke voordeel van IFC blijkt Dubbeldam dit voetballend ruimschoots te kunnen compenseren. Vloeiend spel over vele schijven, individuele acties wanneer nodig en snel druk zetten op de tegenstander lijken een vanzelfsprekendheid te worden voor onze mannen. Met goals van Jack, Mads, Stan en Feandro gaat Dubbeldam met een 5 – 1 voorsprong aan de limonade. En ondanks de inmiddels bijna niet meer uit te houden hitte wordt met doelpunten van James, Stan, Yori, Jack en Feandro uiteindelijk een eindstand van 14 – 2 op het scorebord gezet. Balans na twee wedstrijden; volle winst met 6 punten, 28 doelpunten voor en 2 doelpunten tegen.

  Volgende week wacht ons Heerjansdam. Er zijn nog maar een paar kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij. Dit wordt zonder twijfel wederom een feest voor het publiek!