• De klassieker van Dordt wordt gewonnen door Dubbeldam

  Dubbeldam 11-1 RCD 11-1 7-2

  Op eiland van Dordrecht kennen we veel beladen duels, waaronder natuurlijk de Schenkeldijkderby, maar voor veel voetbalfans is het treffen tussen Dubbeldam en RCD de klassieker van Dordt. De jongens en meiden die elkaar op deze leeftijd al op het veld tegenkomen, spelen over twintig jaar hopelijk nog tegen elkaar en dit gaat altijd gepaard met een gezonde dosis rivaliteit.
  We kijken dan ook uit naar deze ochtend waar de weergoden alle registers hebben opengetrokken. Ons kunstgrasveld grenst aan een open vlakte en de harde wind heeft dan ook alle vrijheid om tekeer te gaan. Op een enkele regendruppel blijft het droog, dat geluk hebben de spelers en aanwezige fans dan weer wel.

  In de overgangstijd van winter naar lente worden mensen makkelijk ziek, vandaag was het de beurt aan Haley, zij moest deze wedstrijd helaas aan haar voorbij laten gaan. Zonder wissels, maar met veel energie begint Dubbeldam aan deze wedstrijd. In het doel staat vandaag Djani, achterin Xavi, Dion, Berkay en Olivier. Op het middenveld zien we Roan, Jarno en vandaag het enige meisje Haley. Voorin mogen Fabian en Samuel proberen de doelpunten te maken.
  Nog sneller dan gisteren de Fransen wisten te scoren tegen een gehavend Nederlands elftal scoort onze Samuel de 1-0 voor Dubbeldam. De mannen van RCD laten zich niet uit het veld slaan en vechten zich terug in de wedstijd. Met de wind als medestander houdt RCD goed stand, hoewel Dubbeldam gewoonweg net iets sterker is.
  De ruststand van 4-2 geeft de krachtsverhoudingen op het veld goed weer. Na rust heeft Dubbeldam de wind, of liever gezegd de storm, in de rug. Het uitverdedigen wordt voor RCD steeds lastiger en Dubbeldam blijft gewoon druk zetten.
  Bij elke hoge bal is het maar de vraag waar deze terechtkomt en zelfs over het veld combineren is een lastige opgave. Als de bal zelfs niet meer stil blijft liggen bij een dood spelmoment is het overduidelijk dat voetballen eigenlijk niet te doen is.
  De mannen en vrouw op het veld laten zich niet kisten. Dubbeldam weet nog drie keer het doel te vinden, RCD blijft qua doelpunten in de tweede helft met lege handen achter. Alle spelers mogen echter bijzonder trots zijn op zichzelf. De elementen trotseren en een mooie pot voetbal aan de vaste fans voorschotelen, dat is pure klasse.