• Door Fred van Dongen
  Dordrecht / Wagenberg - ‘Ik pakte de bal af, liep ermee het strafschopgebied in en wilde ‘m afspelen. Maar ik zag niemand van ons in de buurt. Dus besloot ik maar zelf te schieten. En hij ging er lekker in’.
  Zo omschreef Thomson Roestenberg (19) de van zijn handtekening voorziene 3-2. Van de verlenging stonden toen nog maar drie officiële minuten op de klok. De gouden treffer bezorgde Dubbeldam de winst in de finale van de nacompetitie om een plek in de derde klas. Ietwat verbouwereerd reageerde hij aanvankelijk zo nuchter als een monnik. ‘Ik was zo moe dat ik mijn armen alleen maar in de lucht kon steken. Pas toen ik zag hoe de ploegmaten, ja zelfs keeper Davey van Pelt vol vreugde op me afstormden besefte ik pas het belang van mijn goal’, blikte matchwinner Thompson onder waarderend oog van zijn trainer Ries Fok in de spelersbus tijdens de triomfantelijke terugreis naar Dordrecht tegen Dordt2222 terug. ‘Ik ben er natuurlijk heel blij mee dat ik de ploeg promotie heb kunnen bezorgen. Het was ook nog eens m’n allereerste goal in het eerste waarin ik dit seizoen zo’n acht keer heb mogen spelen. Dat hadden er meer kunnen zijn maar een aantal keren was ik te laat op de training gekomen. Mijn eigen schuld dus dat de trainer mij een aantal wedstrijden buiten de ploeg liet’.
  *Achter de draad
  Zijn trainer Ries Fok zag ‘achter de draad’ hoe zijn pupil ver in de extra tijd de gouden goal produceerde. Hij kreeg halverwege het tweede bedrijf rood van een overijverige scheidsrechter omdat Fok vond dat Terheijden bij een 2-1 stand ten onrechte een strafschop was toegekend. Terheijden kwam zo omstreden langszij (2-2). De trainer: ‘Echt met pijn om het hart heb ik Thompson een aantal maal buiten de ploeg moeten houden omdat die te laat op de training was verschenen. Zelden heb ik iemand gezien met zo’n goede linkspoot. Omdat hij zo’n sterk linkerbeen heeft heb ik een paar weken geleden al de zekerheid gegeven dat hij de nacompetitiewedstrijden mocht meespelen. Per slot had-ie er op trainingen keihard voor gestreden’.
  *Op de bank
  Thompson begon vanmiddag op de bank maar mocht op de linksback-plaats als invaller in de verlenging de rol van de moegestreden Robbie Olierhoek overnemen. Hij beschaamde het herwonnen vertrouwen van zijn trainer niet door regelmatig dreigend op de rukken naar het front en zo Terheijden diverse keren in verlegenheid te brengen. Ries Fok: ‘En toen stond hij kort voor tijd ineens alleen in de zestien. Ik dacht meteen: hij gaat ‘m er in schieten met links. En dat gebeurde ook nog!’ De maker van de gouden goal over de lofrede van zijn trainer: ‘Ja die ging er lekker in. De laatste keer dat ik scoorde was nog in de Onder-19’.
  *’Penalty onterecht’
  Ook twee andere jonge talenten droegen flink bij aan het Dubbeldamse succes. Jimmy Stolk (18) zwoegde op het middenveld als stimulator van z’n spitsen Jordy Wouters en Tim van den Ende zich de longen uit het lijf. Aan het slot van de verlenging was zijn accu leeg. ‘Met nog een paar minuten te gaan zette ik me bij een sprong af en sprong al het ongerief in m’n lijf. Ja, we hadden het misschien al eerder kunnen beslissen. We kregen een onterechte penalty tegen en hebben nogal wat uitgespeelde kansen laten liggen. Maar goed, we hebben het geflikt en dat is toch maar mooi het belangrijkste’.
  *‘Had ik maar zo’n linkspoot!’
  Dat vond ook zijn jeugdige collega Gideon van Ginniken (18) die drie weken geleden in het laatste duel van de reguliere competitie tegen Raamsdonk voor de belangrijke openingstreffer tekende. Vandaag in de finale van de nacompetitie op het neutrale veld van VCW in Wagenburg begon hij op de bank maar viel na rust in. Gideon met de nodige zelfkennis: ‘Of we de wedstrijd al eerder hadden kunnen beslissen? We hebben inderdaad kansen laten liggen en dat verwijt ik ook mezelf’.
  Om met een sympathieke verwijzing naar de gouden goal van Thompson Roestenberg af te ronden met ‘had ik ook maar zo’n linkspoot!’