• De komende dagen gaan we echt terug in de tijd met leden die ons al 60 jaar of langer trouw zijn. Vooral voor de wat oudere leden zullen dit mooie herinneringen zijn, voor de wat jongere leden is het mooi om even te ruiken aan het verleden. Vandaag kijken we naar enkele foto’s van Mees Langerak.

Mees is niet alleen al vanaf 1952 lid van Dubbeldam, ook komt hij – in tijden dat het nog mocht – vaak kijken bij een van onze elftallen. Vaak is Mees dan te vinden bij het eerste of het elftal waar zijn kleinzoon Noah in speelt.
    Als speler heeft Mees lang in ons eerste gespeeld, zijn zoon Michel volgde in de voetsporen van zijn opa en ging dan ook bij Fluks voetballen. Mees heeft hem daar en later ook bij andere, nog grotere, clubs zien voetballen. Zijn dochter Bianca is ook geen onbekende bij Dubbeldam, zij helpt Arie Ago waar het kan bij het werven van nieuwe leden voor de Vriendenclub.
    De foto’s waar Mees op te zien zijn, zijn vaak al wat ouder en tot twee keer toe zien we Mees terug op een met de hand gemaakte kampioenschapsherdenkingscompilatie. In deze tijd zou dit slechts een paar minuten tijd kosten, in de jaren zestig was dit echter vele uren huisvlijt.
    U vindt deze prachtige kunstwerkjes achter de twee linkjes, zodat u ze goed kunt bekijken. Op die van 1963/1964 kunt u ook onze oude kantine aan het Kooipad nog zien.

Op de foto boven dit artikel zien we een groep jongemannen staan en zitten voor een tent. De foto is gemaakt in 1956 en we zien de volgende mannen terug:
    Staand vlnr: Guus Verhagen, Nico Booij, Jan Lugthart, Gert van Helden, Mees Langerak, Henk van Es, Arie van Valen, Dio Schutter, Aart v.d. Velden;
    Zittend vlnr Ed Kruithof, Jan de Kluizenaar, Kees van Gent, Andries Brand, Nico Langerak, Aart Goud

In zijn jongere jaren was Mees vooral bekend als slager en veel Dubbeldammers hebben destijds hun vlees bij Mees gekocht, onderstaande foto is gemaakt bij slagerij Keller.
    Op de laatste twee foto’s zien we behalve Bram Wolst en Wim Langerak als nog jonge ventjes zowel Mees als de helaas inmiddels overleden Jan Lugthart terug als jonge knapen en heren op leeftijd.