• Vandaag laten we de broers Leon en Rob Kanters aan het woord, dus lekker veel tekst en veel foto’s. Ze hebben zelf meer dan genoeg te vertellen, dus ga maar snel lezen.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?

Leon
    Ik voetbal zelf niet meer. Ik heb van mijn 7e tot mijn 37e bij Dubbeldam gevoetbald. Ik ben ruim zeven jaar geleden naar Almere verhuisd en de eerste 2 jaar ben ik wel blijven voetballen maar het werd steeds moeilijker om het te combineren met werk, gezin en Ajax.

Rob
    Zelf voetbal ik sinds een aantal jaar niet meer. ik heb een tijd lang niet meer willen voetballen, maar het laatste seizoen vind ik het toch leuk om af en toe is de schoenen van de plank te halen en met m'n oude voetbalvrienden van het 3e 'een potje' te voetballen maar met name de kleedkamerverhalen te horen....Haha!

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk hebt meegemaakt?

Leon
    Bij Dubbeldam heb ik heel veel leuke dingen meegemaakt. In de jeugd zijn we regelmatig kampioen geworden. In de A1 hadden we ook een goed team met Rob de Vaal als trainer en mijn oudere broer Gerard als leider. We hebben toen nog meegedaan aan een toernooi in Parijs.
    In de senioren was het erg mooi om met mijn jongere broer Rob in het 1e te spelen. We hebben het zelfs gepresteerd om in een wedstrijd tegen Berkdijk allebei een rode kaart te krijgen. Ik kreeg een brief van de KNVB met een schorsing van 2 wedstrijden. Deze heb ik vervolgens gescand en er 20 wedstrijden van gemaakt en deze de eerstvolgende training aan de toenmalige trainer Boro Brandl gegeven, die werd helemaal gek toen die dat las…
    In de senioren heb ik de mooiste tijden gehad in het 2e met Leo van Steenis als trainer en later in het 3e en 4e met Rene Mudde en Gert-Jan Geschiere. Dat waren echt hele mooie tijden en we zijn ook een aantal keer kampioen geworden. En vooral de keren dat we naar Gerlos en Saalbach-Hinterglemm zijn geweest zijn onvergetelijk.

Rob
    Het verenigingsleven bij vvDubbeldam was voor mij altijd een warm welkom als kind. Ik ging vroeger vaak al vroeg op zaterdagochtend met mijn moeder mee die wekelijks haar bardienst draaide op de club. Mijn moeder achter de bar en ik lekker voetballen, in de zaal of op het veld, wachtend op de wedstrijd die ik zelf mocht gaan voetballen met mijn maatjes. Na de wedstrijd een zakje snoep van 50 cent en een ‘A en Atje’.
    Vroeger was ik al vaak aanwezig om de trainingen en wedstrijden van het eerste te bekijken samen met Takkie (sr en jr) van trainer Arjo. We gingen bij thuis wedstrijden vaak ‘doelen’ in de zaal en met uitwedstrijden kleine partijtjes spelen tegen de jongens van de tegenpartij.
    Door een zware blessure van Marco Visscher zocht het eerste een nieuwe linksback. Daar stond ik dan als jong broekie samen met de mannen van het eerste, waar ik jarenlang naar uit keek. Kort daarna volgde een van de mooiste momenten in mijn tijd bij vvDubbeldam. Ik mocht samen met mijn broer Leon in het eerste spelen.
    Met het eerste van vvDubbeldam heb ik vele mooie jaren gehad. De promoties onder leiding van trainer Gradus Roeland waren twee gigantische avonturen, vooral de tweede. We stonden halverwege het seizoen nog met weinig punten en uit eindelijk de wedstrijd tegen Zierikzee waar heel Dubbeldam bij aanwezig was.
    Na een uitstapje van drie jaar (VVGZ/Sliedrecht) terug bij vvDubbeldam. Laatste twee jaar bij Dubbeldam waren fysiek niet de leukste. Daar tegenover stonden twee kampioenschappen met het 1e en jaar daarna met het 2e.

Doe je iets om in conditie te blijven?

Leon
    Ik probeer een beetje te blijven hardlopen of af en toe een stukje te gaan fietsen. Voor de corona uitbraak deed ik ook aan fitness maar dat kan nu helaas ook niet meer.

Rob
    Zelf kan ik niet zo goed stil zitten dus ik blijf lekker bewegen om mijn energie kwijt te raken en ontspanning te zoeken.
    Na het stoppen met voetballen heeft Niels (mijn buurman) mij gevraagd om een keer mee te gaan fietsen op vakantie in Gran Canaria. Nu fiets ik geregeld mee op een zondagmorgen met een wielerclub genaamd Lequipe078.
    Naast het fietsen doe ik geregeld wat krachttraining en hardlopen. Afgelopen jaar samen met Arne mee gedaan aan een aantal obstacleruns.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?

Leon
    Ik ben gewoon blijven werken dus wat dat betreft is er niet zoveel veranderd. Maar je realiseert je nu wel hoe vanzelfsprekend heel veel dingen in het dagelijks leven waren.
    Ik heb een dochter Caithlyn van 5 die nu weer twee dagen naar school gaat maar ook veel thuis is, dus ik kom de dagen wel door.

Rob
    Het is fijn dat ik als fysiotherapeut weer wat meer kan doen. Verder probeer ik ‘Rob de tuinman’ te evenaren, het huis opruimen, en m'n vriendin en dochter te vervelen

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?

Leon
    Ik hoop dat iedereen gezond uit deze vervelende periode komt en dat iedereen snel weer de dingen kan doen die hij of zij leuk vindt. Als iedereen zich aan de voorschriften blijft houden dan komt het vast snel weer goed.

Rob
    Probeer ook in deze tijd te blijven bewegen en geniet van de kleine dingen. Hou vol! En blijf gezond!