• Na de oproep van Semaja gisteren hebben we vandaag direct al een inzending van een van onze topspelers uit de 8-2. Yair Theunissen vertelt niet alleen over zichzelf, maar hij heeft ook zijn vader Frank geïnterviewd, wat een leuk idee.

Wat doe je bij Dubbeldam, voetballen of iets anders?
    Yair: ik voetbal in JO8-2. We trainen op maandag en woensdag. Dit is mijn tweede hele seizoen bij Dubbeldam en heb het heel erg naar mijn zin.

Frank: samen met Rob Verschoor ben ik trainer/leider van JO8-2. Een keer in de twee weken voetbal ik bij Barendrecht 7 tegen 7. Yair noemt dat “bejaardenvoetbal”. Verder tennis ik en speel ik met “echte Dubbeldammers” in de wintercompetitie in Tennishal Schenkeldijk.

Wat is het leukste dat je bij Dubbeldam ooit heb meegemaakt?
    Yair: samen met mijn vriendjes kampioen worden en het voetbalkamp bij Dubbeldam.

Frank: Elke training en wedstrijd. Vooral heel leuk om te zien hoe snel kinderen zich ontwikkelingen en het plezier wat de kinderen in het spelletje hebben.

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Yair: elke dag voetbal ik “op straat” en soms ga ik met pappa een balletje trappen. Wel jammer dat ik geen partijtjes meer kan spelen vanwege de 1,5 meter afstand……Partijtjes spelen is toch het leukste.

Frank: Ik ga twee keer per week hardlopen en probeer zoveel als mogelijk de fiets te pakken. Daarnaast af en toe een balletje trappen met Yair.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Yair: Huiswerk maken, lezen, tv kijken, op de playstation FIFA spelen en in de middag toch zo veel als mogelijk buiten spelen.

Frank: Veel van mij werk kan ik vanaf huis doen. Het vergt wat aanpassing maar telefonisch en met behulp van Skype en MS Teams kom ik een heel eind. De afgelopen periode was wel heel erg druk. Vooral om aan te passen aan de nieuwe situatie.

Wat wij beiden erg missen zijn de trainingen en de wedstrijden op zaterdagochtend. De wedstrijd van zaterdag keken wij beiden erg naar uit. Ook het contact met vrienden en familie missen wij erg. Gelukkig hebben we een gezamenlijke passie voor voetbal. Daar praten we veel over en lezen en kijken er ook veel naar. Leuk om de oude WK-wedstrijden weer eens samen me Yair te zien. Ook hebben we het veel over Feyenoord. Dat is onze favoriete club, zie ook de foto van Yair met zijn eerste Feyenoord tenue.

Wat wil je nog kwijt aan alle Dubbeldammers?
    Voetbal is een heel leuk spelletje, we missen het heel erg en kijken uit naar volgend seizoen. Er zijn echter belangrijkere dingen voor ons is voetbal dan ook niet meer dan de belangrijkste bijzaak in ons leven.

Voor alle Dubbeldammers wees voorzichtig en blijf vooral gezond!