• Wim de Vogel is een van de stille krachten van Dubbeldam. Als er bijna niemand is, is hij met de schoonmaakploeg aan het werk en als er ergens iets gerepareerd moet worden, zorgt Wim dat het in orde komt.
    Op zijn zolder ligt een groot deel van de geschiedenis van Dubbeldam, keurig opgeslagen in mappen, dozen en laatjes. Het gebeurt maar zelden dat Wim iets niet weet over onze geschiedenis en als hij hier achter komt, zorgt hij ervoor dat zijn archief weer een stukje completer wordt.

Wat doe je bij Dubbeldam, voetballen of iets anders?
    Ik ben inmiddels 71 jaar oud en dan is voetballen toch echt voorbij. In het verleden heb ik gevoetbald, altijd voor Dubbeldam, en ik heb het geluk gehad om verschillende kampioenschappen mee te maken. Het waren mooie tijden.
    Na mijn pensionering heb ik me aangemeld voor de schoonmaakploeg, omdat nietsdoen niks voor mij is. Het liefst heb ik iets omhanden en wat is er dan mooier om je nuttig te maken voor de club waar je je hart aan verpand hebt?
    Met elkaar zorgen we ervoor dat de spelers en bezoekers gebruik kunnen maken van schone kleedkamer, kantine en wc’s. Het is lang niet altijd makkelijk, omdat onze accommodatie echt aan vervanging toe is en veel van de mannen bij de schoonmaakploeg gewoonweg oud zijn, we kunnen hulp van jongere mannen en vrouwen goed gebruiken.

Wat is het leukste dat je bij Dubbeldam ooit heb meegemaakt?
    Dubbeldam is altijd een echte familieclub geweest en zeker toen ik nog voetbalde, kenden we elkaar allemaal door en door. Successen vierden we altijd samen en daarom waren de kampioenschappen ook zo mooi.
    We hielpen elkaar altijd en dat is wat Dubbeldam voor mij zo bijzonder maakt. Het mooiste was misschien wel de bouw van onze eigen sporthal. Vanaf het moment dat de accommodatie aan de Schenkeldijk was opgeleverd, was deze eigenlijk al te klein en iedere keer werd er wat aan vast geplakt. Dit is nog steeds goed te zien. De sporthal was echt heel bijzonder, omdat geen enkele andere Dordtse vereniging zoiets had en het echt door de leden van Dubbeldam bedacht en gebouwd is.

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Echt sporten doe ik niet meer, maar omdat ik altijd bezig ben, mag ik gezien mijn leeftijd niet klagen.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Veel te weinig, maar ik heb geen andere keuze. Mijn vrouw is behoorlijk ziek en gezien onze leeftijd lopen we nu eenmaal meer risico dan jongere mensen. We zijn veel binnen en ik rommel maar wat in en rond het huis. Juist omdat ik altijd veel bij Dubbeldam ben, voelt het allemaal hee onwerkelijk, maar nogmaals, we hebben geen keuze en we hopen maar dat het snel voorbij zal zijn.

Wat wil je nog kwijt aan alle Dubbeldammers?
    Ik hoop dat iedereen gewoon doet wat er gevraagd wordt, neem geen onnodig risico. Voor de zomervakantie wordt er niet meer gevoetbald, maar laten we aan elkaar denken. Niemand van ons heeft ooit zoiets meegemaakt en ik hoop dat we elkaar voor de zomer nog een keer mogen ontmoeten in onze kantine, maar alleen als het veilig genoeg is.
    Onze gezondheid is veel belangrijker dan voetbal, laten we dat allemaal onthouden.