• Eerder mochten we in dit item onze nieuwe trainer van de Zondag 1 al aan het woord laten en nu is het de buurt aan Vincent de Klerk, onze nieuwe trainer van de Zaterdag 1.
    Ook Vincent stelt zich direct voor aan alle Dubbeldammers.

Beste Dubbeldammers,

Mijn naam is Vincent de Klerk (34 jaar) en volgend seizoen ben ik de trainer van de Zaterdag 1. Na drie jaar hoofdtrainer te zijn geweest bij Zwaluwe wacht mij nu een nieuw avontuur bij Dubbeldam.
    Dubbeldam legde een goed plan voor met de zaterdagtak. Nadat wij de plannen besproken hadden, was ik enorm enthousiast geworden. Het is een echte uitdaging, maar ik geloof heilig in de voorgestelde plannen.
    Je merkt aan alles dat Dubbeldam een grote vereniging is. Daarnaast heeft het een enorm grote jeugdopleiding en wat moet het toch mooi zijn om de jeugd in het eerste te zien spelen. Zelf hoop ik dat zowel de zaterdag- als de zondagtak een goed seizoen draaien en een mooie toekomst tegemoet gaan. Nu er even geen voetbal mogelijk is, hopen wij des te meer dat u volgend seizoen in groten getale de teams komen supporteren. Wij van Zaterdag 1 hopen en rekenen op uw steun bij elke wedstrijd.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
    Op dit moment doe ik helemaal niks. Op mijn 30e ben ik gestopt met voetballen, omdat ik interim-trainer werd van Papendrecht 1. Daarvoor heb ik jaren gevoetbald en getennist, maar het is voor mij niet meer te combineren als hoofdtrainer. Heel af en toe doe ik nog aan padeltennis. Dit is voor de meeste mensen een onbekende sport. Het is een soort squash en tennis in 1. Je zou voor de grap eens op youtube moeten kijken dan zie je hoe spectaculair dit kan zijn.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk hebt meegemaakt?
    Kampioen worden of promoveren is altijd leuk. Ik heb het geluk dat ik dit een aantal keer heb mogen meemaken. Echter het mooiste moment was voor mij wel de ontsnapping met Papendrecht 1. Tien wedstrijden voor het einde werd de hoofdtrainer ontslagen; er werd aan mij gevraagd het over te nemen. Samen met Andre Hoogink nam ik de honneurs waar. Het gekke was dat ik op dat moment ook nog speelde in het 1ste. Andre en ik kregen de loodzware taak om 13 punten goed te maken, zodat Papendrecht 1 niet ging degraderen. Het mooie was dat wij ons op de laatste speeldag veilig speelden op doelsaldo. Het was een onmogelijke taak, maar wat waren wij trots toen het gelukt was. Na dit succes besloot Andre om het voetbal even vaarwel te zeggen. Zelf ging ik naar Zwaluwe die mij de kans gaven om daar hoofdtrainer te worden. Nu ik naar Dubbeldam vertrek, heeft ook Andre besloten om met mij mee te gaan. Hij wordt volgend jaar assistent bij de Zaterdag 1.

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Zoals gezegd doe ik niet heel veel meer maar zo nu en dan neem ik nog wel eens deel aan padel wedstrijden. Verder geef ik ook gymles waardoor ik zo nu en dan wel aan mijn beweging kom.

Wat doe je nu je bijna niet meer buiten mag?
    Ook al zijn de scholen gesloten, wij moeten nog steeds lesgeven. Online gaan de lessen gewoon door waardoor wij nu de leerlingen op afstand begeleiden. Via speciale programma’s is het mogelijk om leerlingen instructies te geven waar zij aan moeten werken. Dit kan klassikaal maar ook individueel zijn. Zowel wij als de leerlingen moeten erg vindingrijk zijn in het maken van het werk.

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Let a.u.b. in deze gekke tijd goed op uzelf en op uw medemens. Ik hoop dat u allen deze periode goed doorkomt. Als alles achter de rug is hoop ik, u op de club tegen te komen en eens kennis te maken. Ik kijk er enorm naar uit om met u iets moois neer te zetten. Tevens hoop ik dat u, met ze allen de Zaterdag 1 elke week komt steunen.

Hieronder nog enkele foto’s, zowel als trainer als speler en natuurlijk een filmpje van padeltennis.