• Er zijn Dubbeldammers die hem alleen kennen als Remco, maar om uit te leggen hoe dat gekomen is, hebben we nog een paar dagen nodig, dus dit laten we maar achterwege. In het jaar dat de Schnorrrrrr nog regelmatig over onze Zaterdag 1 schreef, pakte ons eerste elftal op magistrale wijze de titel. Voor Rumo moet het helemaal bijzonder geweest zijn, omdat zijn vader toen nog trainer was.
    Rumo is ook even trainer geweest bij de jeugd. Jammer genoeg is dit momenteel niet te combineren met zijn werk en sporten, maar hopelijk komt dit er in de toekomst weer van.

Voetbal je zelf of doe je een andere sport?
    Ik ben zelf actief bij Dubbeldam waar ik als keeper uitkom in het eerste van de zaterdagselectie. Daarnaast heb ik een aantal jaar wat gedaan als trainer voor de toekomstige sterren van Dubbeldam.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als sporter?
    Twee seizoenen geleden zijn we met de Zaterdag 1 kampioen geworden in de vierde klasse. Dit seizoen staat mij het beste bij omdat mijn vader, Paul van Oosten, toen nog trainer was van de selectie. Het was erg leuk om dit samen mee te maken.
    Daarnaast waren de kampioenschappen met de A1 en het tweede elftal van de zondag ook een geweldige belevenis. Deze zal ik ook nooit meer vergeten.

Wat doen je om in conditie te blijven?
    Normaal gesproken ging ik minimaal drie keer per week naar de sportschool om fit te blijven. Dit wordt nu een beetje lastig helaas. Ik heb een groot deel van de sportschool thuis gemaakt, zodat ik voldoende in beweging kan blijven. Daarnaast heb ik wat spullen gekocht om thuis te kunnen boksen, dit is een geweldig alternatief om in conditie te blijven. Ook is het lekker om afwisseling te creëren in de sporten die je thuis doet, zodat het niet saai wordt.

Wat doe je vooral nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Ik ben onlangs gestart met een nieuwe baan bij Zimmer Biomet. Gelukkig kan ik mijn werkzaamheden vanuit huis uitvoeren. Tuurlijk is het een raar begin van een nieuwe job, maar het bevalt me prima! Natuurlijk neemt dit nu een groot deel van mijn tijd in beslag, samen met sporten en gamen zijn dit mijn belangrijkste bezigheden!

Een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Ik hoop uiteraard dat iedereen gezond blijft, laten we dat voorop stellen. Het is een rare en hectische periode voor alle leden van Dubbeldam. Maar uiteindelijk komt het allemaal weer goed. Voor degen die willen/kunnen, blijf lekker in beweging zodat we wanneer mogelijk weer lekker het veld op kunnen.

Blijf gezond en tot snel!

Hieronder nog een foto van Rumo gemaakt door Jan Volwerk.