• In dit item komen we Dubbeldammers en niet-Dubbeldammers tegen, maar ook verloren zonen, mannen die hier ooit rondgelopen hebben als trainer of speler. Zij zijn Dubbeldam niet vergeten en wij zijn hen niet vergeten. Vandaag verheugen we ons op de woorden van Ronald Plaisier, heerlijk om te lezen: enthousiast en vol levensvreugde.

Mijn naam is Ronald Plaisier, 47 jaar, getrouwd en vader van twee zoons Ronan & Chester.
    Ik ben al vanaf mijn 5de jaar lid van De Buurman EBOH en heb daar 21 jaar in het 1ste elftal gevoetbald (18 jaar op zondag & 3 jaar op zaterdag).
    Het was dan ook voor velen een verrassing dat onze oudste zoon Ronan begon met voetballen bij... Dubbeldam. De EBOH-jeugd lag toen op zijn gat en neefjes Jim & Nino Voll speelden al bij Dubbeldam, dus de keuze was snel gemaakt.
    Aangezien ik toch elke training en wedstrijd langs de lijn stond, was de volgende stap trainer worden en aangezien Ronan aardig balletje kon trappen ben ik vijf jaar trainer geweest bij Dubbeldam. Mooie tijd met de F3, F1, E1 en twee jaar D1.

Inmiddels ben ik alweer acht jaar werkzaam als trainer bij FC Dordrecht waar ik hoofdtrainer ben van de O14 & Voetbalschool.

Voetbal je zelf nog of doe je aan een andere sport?
    Ik voetbal zelf niet meer, maar sta als trainer en als vader wel zeven dagen in de week op of langs het voetbalveld. Met mijn FC Dordrecht O14 (ma/di/donderdag) & voetbalschool (woensdag) trainen wij 4x in de week.
    Op zaterdag spelen wij door heel het land. Verder probeer ik natuurlijk ook zoveel mogelijk mijn zoons te zien voetballen.

Chester traint op ma&woe met Oranje wit O10-1 EN op vrijdagmiddag en zondagochtend bij Michel Hordijk techniektraining/ “Alleen maar toppers”.
    Ronan voetbalt ook bij Oranje Wit in de selectie en maakt minuten bij zowel het 1ste als het 2de team.
    Druk druk dus en geen tijd meer om zelf te ballen.

Heel eerlijk heb ik het zelf voetballen ook nooit gemist Toen ik stopte met voetballen op 39 jarige leeftijd kon ik mijn passie die ik had als voetballer stoppen in mijn trainerscarrière.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
    Teveel! Zoveel mooie momenten gehad...
    Ik heb het geluk gehad om in hele goede elftallen te spelen met veel topvoetballers EN trainers. Kan mij geen seizoen herinneren waarin wij niet ergens om speelde, promotie of degradatie.
    Vele prijzen gewonnen, eigenlijk alle prijzen wel:
    Stem van dordt bokaal 3x (2x Eboh A1 & 1X Dordrecht’90 A1)
    Dordtenaarcup 2x.
    Indoorsoccertoernooi 3x.
    Veel periode titels en meerdere kampioenschappen op de zondag&zaterdag.

De wedstrijden in de jaren 90 tegen DFC waren ook een hoogtepunt, 2 goede teams, altijd strijd en rijen dik publiek en na de wedstrijd een biertje.
    Ook in zaal met JSB vele kampioenschappen meegemaakt en hele mooie jaren in de Eredivisie.
    Daarnaast waren wij ook echte vrienden buiten het veld en was het elke week feest. Stappen, pokeravondjes of verjaardagen enz enz, wow en natuurlijk de trainingskampen zowel in Nederland als Turkije...fantastisch!

Ik kan nog wel even doorgaan, hele mooie tijd geweest en met veel jongens nog steeds contact.

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Als trainer van FC Dordrecht O14 speel ik daar waar kan de bal in of doe een oefening voor 21 jonge honden houden je wel in beweging.
    Verder vind ik het heerlijk om uurtje te hardlopen al komt het daar nu weinig meer van omdat mijn rechterknie (meniscusoperatie gehad paar jaar terug) het buiten rennen niet fijn vindt. In de sportschool op de loopband geen probleem.

Wat doe je nu je bijna niet meer buiten mag?
    Aangezien het voetbal nu helemaal stil ligt, focus ik mij vooral op mijn werk.
    Ik ben Warehouse Supervisor & logistics bij Eps BV in H.I.Ambacht, hele leuke maar ook hele drukke baan.
    Verder ben ik best goed in niks doen, gewoon lekker tv kijken/netflix/videoland of muziek luisteren.
    Ook zit ik regelmatig op Facebook en Whatsapp met vrienden gaat ook veel tijd in zitten.
    Zodra het weer iets beter word vind ik t ook leuk om te vissen, uiteraard zet ik mijn hengels 1,5 meter uit elkaar.

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Het Corona virus heeft ons leven overgenomen , iedereen heeft het er over en je kan internet/tv niet aanzetten of je word ermee geconfronteerd. Terecht, maar probeer ook nog te genieten van het leven hoe moeilijk het ook is.

Verder wil ik jullie feliciteren met het binnen halen Van Ries Fok als hoofdtrainer van zondag 1.Veel van de prijzen die ik eerder noemde heb ik behaald met Ries. Topper als speler en trainer!

Heel veel succes in het nieuwe seizoen en ik kom zeker keer kijken.

Sportieve groet, Ronald Plaisier