• We maken er vandaag een echte familiedag van. Na Paul en Dennis Wols plaatsen we nu de woorden en foto’s van Pim Versluis. Pim is de schoonzoon van Paul en samen met Amanda de trotse ouders van Lynn. Hoewel hij nooit bij Dubbeldam in het doel heeft gestaan, heeft hij wel een mooi verhaal op papier gezet.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
    Vanaf de F-jes t/m de C-tjes heb ik de jeugd van EBOH doorlopen. Ik heb het meeste gevoetbald maar in de E-tjes en D-tjes nog even gekeept. Tot ik werd gescout door Feyenoord; nadat ik destijds de selectie op het laatste moment niet haalde, ben ik gestopt om vervolgens weer verder te voetballen.
    In het keepen had ik geen zin meer. Na de C-tjes vond ik het wel welletjes en ben ik gestopt met voetballen, om vervolgens wat jaren te gaan kickboksen.
    Toen kwam ik op 18-jarige leeftijd bij een vriendenteam van RCD en merkte ik dat ik fanatieker bleek dan de meesten: ik wilde dus voor de selectie gaan. De toenmalig trainer van het 2e, inmiddels mijn schoonvader, Paul Wols haalde mij daar naar de selectie. Ik begon het keepen weer leuk te vinden en stroomde door naar het 1e om uiteindelijk te eindigen met een kampioenschap.
    Ik ben toen weggegaan en teruggekeerd op het oude nest; EBOH. Na 2 seizoen EBOH (wederom afgesloten met een kampioenschap) ben ik via vrienden en mijn neef Elvis terecht gekomen bij ZBC in Zwijndrecht. Hier hoop ik nogmaals een keer kampioen te worden, en we lagen dit jaar aardig op koers, maar door het corona-gebeuren zal dat dit jaar nog niet zo ver komen.
    We gaan dus voor komend jaar.. én, wie weet is Dubbeldam ooit ook nog een optie. Ik ben er in ieder geval regelmatig langs de lijn te vinden, want Dubbeldam is gewoon een gezellige club! Ik ben nu nog 29, dus als keeper kan ik nog aardig lang mee.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
    De kampioenschappen met RCD maar ook vooral die met EBOH waren geweldig. Bij EBOH heb ik volwassen mannen zien huilen als kleine kinderen; als je beseft dat je daar een aandeel in hebt gehad geeft dat heel veel voldoening.

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Om eerlijk te zijn niet zo heel veel. Ik ben nooit een trainingsbeest geweest en moet het vooral van mijn doorzettingsvermogen hebben. Dat zat er op jonge leeftijd al in, dus tegen de tijd dat we weer mogen haal ik het wel weer in.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Op dit moment zijn we veel bezig in ons nieuwe huis. Binnenkort kunnen we over, dus met al het slopen, klussen en opbouwen van ons nieuwe stekje kan ik me goed bezig houden. Ook onze dochter Lynn vraagt veel aandacht. Ze is nu 7 maanden en is begonnen met kruipen, waardoor je er dus de hele tijd achteraan kan. Verder heb ik me laten vertellen dat dat nog een stuk erger wordt, haha!

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Ook dit komt wel weer goed. Het lijkt voor nu een eeuwigheid te duren maar de tijd vliegt. Voor je het weet zijn we weer bezig met van alles en kunnen we over tot de orde van de dag. Dan worden er weer genoeg biertjes gedronken en doelpunten gemaakt. Dit is in ieder geval een periode die je nooit meer zult vergeten maar het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft. Ik wens iedereen dan ook het beste toe!