• Piet Staat is voor veel Dubbeldammers, maar ook voor leden van ander Dordtse clubs, geen onbekende. Hij is al jaren scout voor FC Dordrecht en Piet heeft zelf bij zowel DFC als bij Dubbeldam gespeeld.
    Op de unieke foto boven de antwoorden van Piet zien we ons clubhuis aan het Kooipad in 1964, daarvoor staat onze B1. De heer Langerak was destijds onze voorzitter en Dio Schutter onze secretaris.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
    Nee voetballen doe ik al heel lang niet meer o.a. ivm mijn leeftijd (71), maar ook omdat ik op jonge leeftijd (19) 2x kort achter elkaar een zware knieblessure heb opgelopen en mijn toenmalige werkgever De Vries Snacks aangaf om een keuze te maken tussen een sport of een maatschappelijke carrière.
    Achteraf goed dat ik voor het laatste heb gekozen omdat ik me daar in een periode van 43 jaar, van 1967 tot 2010, goed heb weten te ontwikkelen van routeverkoper tot verkoopleider Nederland en in een periode vanaf 1984 de snack Mexicano landelijk, maar naderhand ook daarbuiten met ons verkoopteam goed in de markt hebben weten te zetten.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
    Het leukste wat ik heb meegemaakt als sporter is ongetwijfeld mijn debuut als keeper op 17-jarige leeftijd in het 1e van Dubbeldam, toen onder leiding van trainer Bertus Los, in een thuiswedstrijd tegen Emma aan het Kooipad die we met 3-1 wisten te winnen.
    Begonnen met voetballen ben ik bij DFC op 8-jarige leeftijd waar ik tot mijn 15e in de selectie-teams heb gekeept. Daarna heb ik de overstap in 1964 naar vvDubbeldam gemaakt, omdat daar al mijn vrienden ook voetbalden en ben gestart in het B1 team en daarna in de A1.
    In mijn werk was het leukste moment dat rond 1995 de Mexicano op plaats 5 stond in het rijtje best verkopende snacks in Nederland en dat we daarmee veel grotere snackfabrikanten wisten af te troeven.

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Op dit moment niet zoveel alhoewel 3 tot 4x per dag een flinke wandeling met onze hond Cooper waarbij ik door weer en wind stevig doorstap en zomers fietsen door de Biesbosch.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag ivm de Coronacrisis?
    Eigenlijk niet veel meer dan wat ik net hierboven aangeef, alhoewel ik druk bezig ben met mijn administratie mbt tot mijn functie als Talentscout bij FC Dordrecht waar we in het spelersvolgsysteem Dotcomsport alle gegevens bijhouden van spelers die we gescout hebben in de afgelopen seizoenen. Die gegevens hebben we nodig bij het samenstellen van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen waarover ik dagelijks telefonisch overleg heb met onze HJO Ben Kinds.

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Eigenlijk niet veel meer als al mijn voorgangers in deze rubriek, blijf gezond en hopelijk snel tot ziens langs de lijn waar dan ook en koester jullie prachtige jeugdopleiding met heel veel talent.

Over nostalgie gesproken, vrijwel elke Dubbeldammer kent Eijkendonck, het stamcafé van vvDubbeldam. Toen we nog aan Kooipad speelden, vertrok vanaf hier de spelersbus om na afloop hier ook weer terug te keren. 48 jaar geleden leerde Piet zijn vrouw Marjanne hier kennen en inmiddels woont Piet in het appartementencomplex dat op deze plek gebouwd is.

De Schuur is misschien nog wel bekender, ook bij veel Dordtenaren. Niet alleen menig bruiloftsfeest is hier gevierd, ook werden hier de ALV’s georganiseerd in de tijd van Goof Kwakernaat en Arie (Ago) in ’t Veld. Ook de bingoavonden van onze vereniging werden hier gehouden.

Eind jaren ’70 was Paolo Porcu onze trainer en Piet was elftalleider/grensrechter bij het eerste. Voor Piet was dit een mooie tijd.