• Ga er maar eens lekker voor zitten, Noël Goossens heeft namelijk veel te vertellen en zijn verhaal leest als een trein. Genieten maar.

Mijn naam is Noël Goossens en ik ben 25 jaar oud. Ben op mijn 4e begonnen met voetballen bij SC Reeland wat later Emma werd. In de C’tjes ben ik weggegaan naar Oranje Wit om me meer in de kijker te spelen, wat gebeurde en in de A ging ik naar FC Dordrecht waar ik een aantal mooie jaren heb gekend. Uiteindelijk ben ik nog bij Stedoco, IFC en Heinenoord beland.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
    Ik speel momenteel zelf bij Heinenoord waar ik het aan einde van het seizoen stop. We hadden een sterke voorbereiding gehad met grote verwachtingen wat uiteindelijk niet ging zoals we dachten. We verloren wedstrijden die we niet hoorden te verliezen en kwamen in een negatieve spiraal terecht. Waardoor we allemaal niet top speelden. Gelukkig hebben we de laatste wedstrijden weer leuke resultaten gehaald waardoor we in ieder geval veilig zijn.

Wat is het leukste wat je als sporter of in je werk heb meegemaakt?
    Het leukste wat ik mee heb gemaakt als voetballer is toch mijn debuut in het betaald voetbal. 8 maart 2015 hoorde ik dat ik mocht warmlopen tegen FC Groningen uit. Ik was best zenuwachtig en het grappige was dat we verplicht op ijzeren noppen moesten spelen die ik niet had. Ik leende een paar van Robin Gosens die een maat kleiner had, maar ik moest wel. Ik moest me tenen krom maken anders kwam ik er niet in vergeet ik nooit meer. Kreeg al kramp van die schoenen alleen al haha.
    Ik moest in de 58e minuut invallen en wist niet wat me overkwam. Rond de 20.000 mensen wat ik niet gewend was. Na vijf minuten op het veld te staan, dacht ik al dat ik er een half uur in stond, heel mijn lichaam was verkrampt. Dit was daarna wel over, maar een mooi moment voor mij! Ik ben nog een paar keer ingevallen, maar kreeg veel last van blessures helaas.

Ik heb ook veel mooie dingen meegemaakt na FC Dordrecht zoals een aantal leuke stages in het buitenland. Vergeet nooit meer dat ik met zeven man naar Malta ging voor een stage vijftien dagen lang en ik na de 2e training ontdekte dat er een barstreet (uitgaansgelegenheden) naast de club was. Na die 2e training ben ik nooit meer gegaan. Een Jackie Daniëls cola kostte € 2,40, dit betekende meteen het einde van mijn carrière.

Daarna nog in Cyprus geweest waar ik als een God behandeld werd. Witte stranden, prachtige steden, eten met eigenaren van de voetbalclubs en persoonlijke chauffeurs. Ze dachten waarschijnlijk dat ze een soort van Messi in huis gehaald hadden, omdat ik eredivisie achter mijn naam had. Het niveau was erg laag vandaar dat ze dit dachten waarschijnlijk. Ik scoorde in mijn eerste wedstrijd 2x en die vier dagen die volgden, waren een mooie tijd. Tot ik 1x te laat hoorde dat ik moest trainen en ze moeilijk deden omdat ik nog aan het zwembad met een bacootje lag. Heb die avond meteen het vliegtuig terug gepakt. Het was toch niks voor mij het buitenland. Maar een mooie belevenis.

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Ik probeer af en toe hard te lopen en blijf een beetje fit door 2-3 x in de week met me vader en broer een beetje te fitnessen. Zo blijven we een beetje in beweging.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Ik kom zelf nog wel buiten. Ik werk bij Intrasol zonwering en doen voornamelijk buiten werken. Omdat de meeste dingen via buiten gebeuren is het geen probleem. Als we binnen komen houden we netjes 1.5m afstand van elkaar. S’avonds doe ik een beetje fitnessen bij me Pa of playstationen maar meestal al versleten van het werken.

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Ik hoop dat iedereen gezond blijf en een beetje uitkijk. Dat het voetbal maar snel weer mag beginnen zonder deze gekke ziekte. En het volgend jaar een mooi en sportief jaar mag worden voor alle dubbeldammers.