• Iedereen die niet weet wie Marco van Hoogdalem is, moet zich voor straf even melden bij Perry van Valen, maar natuurlijk pas als het weer mag. Nadat je in de hoek hebt gestaan en minstens vijftig keer op het bord hebt moeten schrijven: ‘Ik moet alle Nederlandse voetbalhelden kennen’, zal Perry in een korte les van een uurtje of vijf alles over deze voetballer, maar wat belangrijker is deze geweldig aardige man, vertellen.
    Marco is geboren in Gorinchem als zoon van Jan en Jannie van Hoogdalem. Jan Volwerk heeft zowel over vader Jan als over zoon Marco geschreven en zo lezen we in een stuk van Jan Volwerk: ‘Vader Jan wordt bij het Gorcumse SVW unaniem aangemerkt als één van de beste spitsen die de club in de honderdjarige historie heeft gehad.’
    Het was niet vreemd dat Marco bij SVW 1 mocht debuteren, maar hij was pas vijftien jaar toen hij daar in de spits werd gezet. Later werd hij verdediger en schopte het niet alleen tot het Olympisch elftal, maar ook tot de selectie van Schalke 04, waar hij zo goed was dat hij twee keer tot de beste verdediger van Duitsland werd verkozen.
    Zijn eerste proefwedstrijd bij de profs was bij DS’79, waar hij afknapte op de troosteloze omgeving, er is overduidelijk nog niets veranderd in Dordt.

Ondanks de grote successen bij Schalke bleef Marco altijd met twee voeten stevig op de grond staan, zelf zegt hij dat hij beste maatjes met de fans was, omdat hij altijd tijd voor ze vrijmaakte en dat is iets dat Perry direct kan beamen.
    In een interview met Jan Volwerk heeft Marco het nog over Perry van Valen uit Dubbeldam, dat hij nog een seizoenkaart voor hem geregeld had voor hem en dat hij door Perry en Irene op hun bruiloft was uitgenodigd. Hij kon echt niet komen, maar stuurde wel een fax en zijn ouders waren er gewoon om ons bruiloftspaar de hand te schudden.
    Inmiddels runt Marco met zijn vrouw Danny de herberg De Bernardushoeve diep weggestopt in het prachtige Limburg en wel in het dorpje Ubachsberg.
    De foto’s van het shirt en Marco in zijn blauwe tenue zijn natuurlijk van Perry, over een van deze foto's zegt Perry: ‘Die heeft hij na de gewonnen bekerfinale in 2001 aan zijn ouders meegegeven en gezegd die is voor Perry. Die ben ik een week later in Dalem waar zijn ouders wonen op wezen halen.’

Het is een wat lange inleiding om onderstaande woorden van Marco te kunnen begrijpen. Marco had de bijdrage van Perry op onze site gelezen en schreef onderstaande woorden voor onze Perry, maar iedereen mag het lezen van Marco.

Beste Johan,

Natuurlijk wil ik wel een stukje schrijven voor Perry .
    Ik wist niet van de lichte herseninfarct van Perry, ik hoop dan ook dat alles weer goed komt en als alles weer achter de rug is met dat vervelende virus hoop ik je ook weer te mogen begroeten in onze herberg de Bernardushoeve met het mooiste uitzicht van heel zuid Limburg.
    Voor de rest moet ook ik zeker uitkijken met dit virus vanwege mijn levertransplantatie die ik 4 jaar geleden heb ondergaan. Daarom zit ik nu thuis in quarantaine maar er zijn slechtere plaatsen om te zitten denk ik (vraag maar aan Perry ).
    Voor de rest hou ik me nu bezig met mijn zonen met darts, poolen en tafeltennis en er ligt een puzzel dus dat komt helemaal goed. Heel veel groetjes vanuit het zuiden en wens iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe in deze moeilijke tijd

Met vriendelijke groetjes
    Marco v Hoogdalem