• Marcel van den Berg is in 1972 begonnen met voetballen en geloof het of niet, hij voetbalt nog steeds. In de Zondag 5 staat hij bekend als het grijze gevaar en nog steeds weet hij het doel van de tegenstander te vinden. Natuurlijk heeft ook Marcel gereageerd op ons verzoek, geniet van zijn antwoorden en de bijbehorende prachtige foto’s.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
    Toen ik benaderd werd door Johan en Rick om ook aan deze rubriek mee te doen, heb ik geen moment geaarzeld. Mijn naam is Marcel van den Berg en voor de meeste Dubbeldammers denk ik wel een bekend gezicht op de vereniging. Ik ben 53 jaar en getrouwd met Sanne. We hebben 2 kinderen, Mika en Yenthe, die allebei ook bij vvDubbeldam hebben gevoetbald maar inmiddels voor andere sporten hebben gekozen.

Ik ben in 1972 begonnen met voetballen bij vvDubbeldam, toen nog op het MOC veld bij de ‘s Gravensingel. In 1990 ben ik voor mijn studie naar het buitenland gegaan en tijdelijk gestopt. In 1993 ben ik weer opnieuw begonnen. Ik voetbal nu zo’n 46 jaar bij vvDubbeldam, waarvan ongeveer 7 jaar in Zondag 1 en ongeveer 11 jaar in Zaterdag 1.

Naast voetballen fiets ik ook graag op de mountainbike of op mijn racefiets. Mijn favoriete sport is skiën, maar daarvoor woon ik in het verkeerde land.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
    Ik heb gelukkig zowel zakelijke als sportief veel leuke dingen mee gemaakt. Als ik terugkijk op mijn sportieve carrière binnen vvDubbeldam, dan zijn er 3 leuke herinneringen die mij als eerste te binnen schieten zijn:

1. Mijn debuut als 16 jarige in vvDubbeldam Zondag 1 onder leiding van Renier Kreijermaat. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik stront nerveus langs de zijlijn stond om het veld in te gaan....
    2. De eerste overwinning ooit met vvDubbeldam Zaterdag 1 in het 2e seizoen. Een 4-2 overwinning thuis tegen ’s Gravendeel. We hebben die overwinning gevierd alsof we kampioen waren geworden.
    3. Daarnaast het kampioenschap met vvDubbeldam Zaterdag 1 in 2004. We moesten uit van Wieldrecht winnen om Alblasserdam voor te blijven. 5 minuten voor tijd stonden we nog met 1-0 achter, maar we wisten er toch met een 1-2 overwinning weg te gaan. (zie foto)

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Ik sport nog steeds. Door de weeks doe ik bootcamp training via een app op mijn telefoon. Ik reis veel voor mijn werk en dit is een ideale manier om in je hotel kamer een beetje te sporten. Verder voetbal ik nog steeds in Zondag 5, een heel gezellig elftal. We proberen iedere vrijdag lekker te trainen en op zondag lekker een wedstrijd. Dit houdt mij lekker fit..

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Ik heb een internationale baan, maar sinds 3 weken werk in nu elke dag thuis. Dat is wel even wennen, om de hele dag in allerlei video calls via Microsoft Teams contact te blijven houden met mijn team en te blijven doorwerken. We moeten veel improviseren en ook elke dag drinken we \"virtueel\" koffie om naar elkaar te luisteren hoe het gaat en om elkaar te ondersteunen.
    Maar ik mag niet klagen. Ik werk veilig thuis en kijk met heel veel respect naar alle mensen in de zorg die met alle gevaren van dien naar hun werk gaan om andere te helpen. Petje af!.

We wonen sinds een klein jaar op de Zuidendijk, naast onze gezellige vereniging. We hebben een flink stuk land en 4 paarden rondlopen. Hierdoor zijn er genoeg klussen om en rond het huis en bij de stallen. Daardoor hoef ik mij niet te vervelen. Ik ben regelmatig ik de weer met bosmaaiers, boormachines, kruiwagens en een poepschep, zie foto... Dat had ik zelf een aantal jaren geleden ook niet kunnen denken. Maar in deze tijd is het een welkome afleiding en het houdt ons gezin lekker bezig.

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    We leven momenteel in een hele rare tijd. Wees alsjeblieft allemaal voorzichtig en blijf gezond!
    Ik hoop jullie allemaal snel weer in of naast het veld te zien, of natuurlijk in onze gezellige kantine.

Stay healthy, Marcel

Mocht u ook een mooi en positief verhaal hebben, het liefst met (oude) foto's, mag u altijd een mailtje sturen naar johanv3@hotmail.com.