• Maikel Steenbakker is vanaf komend seizoen Dubbeldammer, maar had nu eigenlijk nog gewoon voor Emma gevoetbald. Mooi om te lezen met hoeveel passie Maikel over zijn verleden bij Emma schrijft, dat is een mooie instelling en we kijken uit naar zijn inzet bij onze Zondag 1.

Mijn naam is Maikel Steenbakker en ik ben 23 jaar oud. Ik heb er onlangs voor gekozen om vanaf volgend seizoen te spelen voor Dubbeldam Zondag.
    Op 4-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij SC Reeland. Hier heb ik gespeeld tot mijn 11e (ondertussen heette het al weer SC Emma). Vervolgens heb ik drie jaartjes bij FC Dordrecht gevoetbald in de D1, C2 en C1. Dit bleek niet echt een succes en zodoende ben ik teruggekeerd naar SC Emma. Na meerdere jaren in het 1e van SC Emma vond ik het vanaf volgend seizoen tijd voor iets nieuws: Dubbeldam Zondag 1.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
    Zoals hierboven al aangegeven zit ik al bijna mijn hele leven op voetbal. Verder heb ik nooit aan een andere sport gedaan.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
    Het leukste dat ik als sporter heb meegemaakt is een vrij recente prestatie. Dit was de promotie met SC Emma naar de 3e klasse (ondanks mijn eigen goal). Niet zozeer de promotie, maar meer de manier waarop. Tot aan maart hebben we bovenaan gestaan in de competitie en toen ging het mis. We verloren veel wedstrijden en zakten af. Gelukkig konden we via een periodetitel nog nacompetitie spelen om promotie. Het merendeel van de betrokken mensen binnen SC Emma geloofde niet meer in een promotie en toch lukte het ons. Iedereen was gefocust in deze drie wedstrijden en was bereid om voor elkaar te werken.

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Ik probeer het wel. Het was de bedoeling om drie of vier keer in de week te gaan hardlopen, maar na twee weken had ik er al steeds minder zin in (hardlopen is niet echt mijn ding). Nu loop ik ongeveer twee keer in de week hard.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Niet veel. Gelukkig werk ik nog gewoon vijf dagen in de week, dus ik heb in ieder geval wat te doen doordeweeks. Door de corona doe ik nu eigenlijk dingen die ik normaal gesproken nooit zou doen: over de dijk lopen, fietsen naar Kop van 't land ...

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Hou je aan de regels, des te sneller zijn we van deze saaie tijd af en kunnen we (hopelijk!!) weer snel de wei in.