• Henny Smaal was afgelopen seizoen trainer van onze 19-1 en heeft als trainer en als voetballer veel mooie seizoen bij Dubbeldam meegemaakt.
  Het mooiste was misschien wel de Dordtenaar jeugdbokaal winnen na een zinderende finale tegen ASWH. In de finale scoorde Robert Schellenbach twee keer en Corné Pellikaan één keer. Alles over deze finale kunt u lezen in de twee artikelen uit de Dordtenaar van 6 juni 2005. Achteraf zou blijken dat dit de laatste keer was dat dit toernooi was georganiseerd.

  Wat deed/doe je bij Dubbeldam?

  Ik ben in het seizoen 1995-1996 bij Dubbeldam in de Zaterdag 1 begonnen met voetballen, de jaren daarvoor speelde ik bij DFC in de Zaterdag 1 waarna een aantal Dubbeldammers vroegen of ik geen zin had om bij Dubbeldam te komen voetballen.
  René van der Weijden was trainer met vader en zoon Van Driel en Arie en Jurgen Kamberg als verdere begeleiding. Van de Zondag kwam Hans Harmans naar de Zaterdag en speelde ik samen met Marcel van den Berg in het centrum van de verdediging en brachten wij de latere kampioen SVW uit Gorinchem de eerste nederlaag toe en pakte toen net niet een periodetitel.
  In totaal heb ik drie seizoenen in de Zaterdag 1 gespeeld toen een knieblessure roet in het eten gooide. Ik heb het na een operatie nog geprobeerd, maar het ging niet meer en mijn toenmalige trainer Jan Laurey vroeg aan het einde van het seizoen of ik geen trainer wilde worden. 

  Ik heb de B1 getraind, waarmee we het eerste jaar promoveerden naar de hoofdklasse en het jaar daarop promoveerden we bijna naar de 3e divisie. We verloren op neutraal terrein van Roosendaal met 1-2 van HVV’24 uit Hulst.
  Met de A1 hebben we als bekroning in mijn laatste seizoen de Dordtenaar jeugdbokaal gewonnen in 2005, daarna ben ik naar Papendrecht vertrokken. Nu na wat omzwervingen als trainer bij diverse clubs weer terug op het oude nest. Na vorig jaar JO17-1 te hebben getraind en dit jaar JO19-1 kwam helaas in maart, door het coronavirus, een einde aan dit seizoen.
  Het betekent ook dat er een vroegtijdig einde is gekomen aan mijn trainerstijd bij Dubbeldam. In het nieuwe seizoen zal ik bij VVGZ JO19-1 een nieuwe uitdaging aangaan.

  Wat is het leukste dat je bij Dubbeldam ooit heb meegemaakt?
  Ik heb dit hierboven al geschreven, als trainer het winnen van de Dordtenaar jeugdbokaal in 2005 met A1 tegen het 3 klassen hoger uitkomende ASWH.

  Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
  Ik probeer twee keer per week naar de sportschool te gaan wat nu moeilijk gaat, verder fiets ik regelmatig.

  Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
  Ik werk vanuit huis als sales manager bij een producent van lijmen en kitten en helaas is ook bij mij klantbezoeken stil komen te liggen. Gelukkig kan ik weer redelijk afspraken inplannen om bij mijn klanten te komen.

  Wat wil je nog kwijt aan alle Dubbeldammers?
  Het is een vreemde tijd en laten we allemaal goed de regels van het RIVM blijven volgen. Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en je familie.

  Op de foto boven de antwoorden van Henny zien we:
  Henny Smaal, William Boender, Stefan Sleeking, Michel van Kampen, Mark Groen, Jordi Bos, Jeffrey Pattiruhu, Camiel Wijngaarde, Bart van der Griend, Jan van Eijken
  Sjoerd boutens, Roy de Bruin, Perry van Eijken, Jeffrey Stam en Robert Schellenbach