• Frans de Bruin weet nog precies wanneer zijn voetbalcarrière eindigde. Het is inmiddels ruim veertig jaar geleden, maar Frans is altijd lid gebleven van Dubbeldam en hij heeft zich op diverse manieren ingespannen voor onze club.
    In de periode waarin we eindeloos over geld mochten vergaderen met de gemeente Dordrecht, was Frans onze penningmeester en hij heeft dit tot op de dag van vandaag volgehouden.

Wat doe je bij vv Dubbeldam?
    Ik pas sinds 2009 op de Eurocentjes van de vereniging. Verder verveel ik normaliter de onderhoudsploeg op maandagochtend met allerlei flauwekul.
    Mijn voetbalcarrière eindigde op 16 april 1980 om 11.15 uur. Ik verdraaide mijn knie in die wedstrijd en heb daarna nooit meer gevoetbald.

Wat is leukste wat je bij Dubbeldam hebt meegemaakt?
    Kampioenschappen van Zaterdag 1 en natuurlijk van Zondag 1 met Roy als trainer.
    Verder was de tijd dat ik leider van het jongste F-elftal was fantastisch. Elk jaar nieuwe spelertjes (en moeders). Spelertjes die inmiddels al gestopt zijn heb ik als dreumes onder mijn hoede gehad. Geweldige tijd. In Giessenburg voetballen om 8.30 uur en sommige pupillen dus ophalen om 7 uur omdat de ouders zo vroeg niet uit bed wilden komen.

Doe je iets om fit te blijven?
    Das een interessante vraag. Een ieder die mij kent, hetzij van naam, hetzij van de man met die stok, weet dat ik redelijk beperkt ben wat bewegen betreft. Problemen met linkerknie en (later) rechter enkel en natuurlijk een paar kilootjes te zwaar (….) zijn daar debet aan.

Wat doe je nu je thuis zit?
    Ik werkte al veel van huis, dus hoefde daar niet aan te wennen. Omdat alle dagen nu voor mij hetzelfde zijn en ik zaterdag en zondag geen voetbalwedstrijden hoef te bezoeken en er ook geen actuele wedstrijden op de TV zijn had ik dus wat tijd over.
    Die heb ik besteed aan het overzetten van de administratie van de verenigingen waar ik penningmeester van ben (vv Dubbeldam en Gymnastiekvereniging DVO) naar een nieuw boekhoudsysteem.

Wat wil je nog kwijt aan de leden van Dubbeldam?
    Ik kijk er naar uit dat we eindelijk weer kunnen en mogen gaan voetballen in wedstrijdverband. Volgens de geruchten mag dit straks weer per 1 september 2020, maar moeten de wedstrijden enige tijd waarschijnlijk zonder publiek spelen en moet de kantine gesloten blijven. Wat betreft de financiën van de club, maken de kantine-inkomsten een aanzienlijk deel uit van onze begroting. We hebben gelukkig veel trouwe leden en sponsoren waardoor ik de toekomst van ons cluppie zeker gewaarborgd zie.