• Erik de Jager, een roemruchte naam bij Dubbeldam. Hij is ook bekend als Jeagertie of Mats senior. Elk team dat door hem getraind is, kwam sterker uit het seizoen. Erik is vooral heel goed in teambuilding, hij gaat door het vuur voor zijn jongens en meiden. Een echte clubman en een fantastische kerel.

Voetbal je zelf of doe je aan een andere sport?
    Momenteel doe ik niet aan sport, voetballen zit er helaas niet meer in, dit vanwege een zware knieblessure die ik zo’n 2,5 jaar geleden tijdens mijn kortstondige terugkeer op de velden heb opgelopen toen de club in keepersnood zat.
    Mijn andere hobby, wielrennen heb ik sindsdien nog niet op kunnen pakken, mede ook door de geboorte van onze inmiddels 2,5 jarige zoon Mats en een verhuizing.

Door omstandigheden ben ik momenteel minder actief voor de club dan voorheen, maar ik ben zoals altijd bereid mijn steentje bij te dragen. Wel sta ik als jeugdtrainer nog regelmatig op het veld bij de kanjers van vv Dubbeldam JO12-1, het team van mijn stiefdochter Miley.

Ook ben ik als voetbalvader waar mogelijk nog te vinden langs de lijn van het team van mijn stiefzoon Bryan. Naast bovenstaande ben ik ook nog actief als Teammanager van FC Dordrecht JO15, dit houdt in dat ik de trainer ondersteun bij wedstrijden. Deze functie heeft me al bij diverse mooie clubs een kijkje achter de schermen opgeleverd, clubs zoals o.a. PSV Eindhoven, Cambuur, Leeuwarden, FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
    In alle jaren die ik als voetballer en jeugdtrainer actief ben geweest heb ik vele hoogtepunten meegemaakt, dit variërende van mijn debuut als keeper in beide eerste elftallen (zowel op Zondag als op Zaterdag), de vele Jeugdteams die ik onder mijn hoede heb gehad, dit uiteraard met de daarbij behorende mooie resultaten, kampioenschappen, bekerfinales en spelers die later ook in een 1e Elftal kwamen te spelen.
    Ik kan uit al deze hoogtepunten moeilijk een keuze maken, maar als ik dan toch een aantal dingen moet noemen….

Als Speler:

• Mijn allereerste wedstrijd in Dubbeldam Zondag 1, dit op 16 jarige leeftijd uit bij L.M.O.
    • Het kampioenschap wat ik als keeper samen met trainer Leo van Steenis behaald heb bij v.v. Alblasserdam.
    • Het geweldige seizoen met Dubbeldam Zondag 3 waarin we Kampioen werden en we de 1/2e finale van de beker pas verloren na strafschoppen.
    • Dat ik de mogelijkheid kreeg om de club waar ik ben opgegroeid te helpen toen de nood aan de man was.
    • De vele geweldige mensen behorende tot de Dubbeldam-Familie, die ik tijdens al deze mooie jaren heb mogen leren kennen,

Als Jeugdtrainer:

• Het kampioenschap wat ik als jeugdtrainer behaalde heb met de toenmalige C3, een geweldig team.
    • De meer dan mooie jaren met het jeugdteam wat ik in C2 bij elkaar verzamelde en waarmee we door zijn gegroeid via B2 tot aan de A2, met dit team hebben we veel mooie resultaten behaald, maar ook een aantal te gekke toernooien gespeeld.
    • De vele andere teams, van de allerjongste tot aan de oudste junioren en dus ook alle daarbij behorende spelers en anderen die dit alles mede mogelijk hebben gemaakt die ik vergeten ben te noemen, met alle teams heb ik dingen beleefd die ik nooit zal vergeten!

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Ik probeer zeker op mijn fitheid te letten, zodra het weer kan ga ik ook zeker weer in de buitenlucht aan de conditie werken. Dit zal dan meer dan waarschijnlijk lekker toeren op de racefiets zijn.

Wat doe je nu je bijna niet meer naar buiten mag?
    Ik kan nog gewoon naar mijn werk, al is dit tegenwoordig ook gewoon een baan binnen, als expediteur bij TECA Nederland bv. in Hoogerheide.
    Eenmaal thuis genieten we gewoon zoveel mogelijk van de tijd met elkaar. Verder zijn we thuis wat aan het klussen, vervelen zit er dus nog niet in.

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?

Aan alle Dubbeldammers
    Gebruik in deze moeilijke tijd allemaal jullie gezonde verstand, volg de richtlijnen gesteld door ons kabinet en het RIVM.
    Het is zeker niet makkelijk, maar we moeten er ondanks alles gewoon het beste van maken!
    Let op elkaar, blijf positief en kijk goed om je heen of er iemand misschien wat hulp of ondersteuning kan gebruiken.
    Vergeet niet….., na elke regenbui, hoe groot ook…, de zon gaat altijd weer schijnen!
    Ik hoop dat iedereen snel weer kan in goede gezondheid weer naar ons nu nog oude maar vertrouwde sportcomplex kan komen om daar de wedstrijden van hun zoon, dochter of kleinkinderen of welke Dubbeldammer dan ook te bekijken.

Verder wil ik een groot compliment maken aan de bedenkers van dit initiatief! Ga vooral door met dit soort initiatieven!

Sportieve Groet,

Erik de Jager