• De Dubbeldammer thuis – Enzo Fortino

  Als je ooit in een Dubbeldamshirt hebt gevoetbald dan ben je eigenlijk gewoon een echte Dubbeldammer, hoewel Enzo Fortino toch echt wel meer uurtjes in een ander shirt gespeeld heeft.
  Ook Enzo heeft zijn fotoalbums eens goed doorgebladerd en ons de mooie exemplaren uit zijn collectie meegestuurd.

  Mijn naam is Enzo Fortino. Op 10-jarige leeftijd ben ik begonnen bij DFC, in verschillende jeugdteams, tot de A regionaal en daarna naar het 2e van DFC op de zondag. Een jaar later zijn we overgestapt naar de zaterdag 1 en ik heb daar wat jaren gespeeld.
  Toen overgestapt naar Sc Reeland, leuke tijd gehad en daarna bij Emma in een lager team gespeeld, met jongens als Frans Stal, Lucien Gooshouwer en Arnold Goossens.
  Ik zit nu alweer een jaar of zes weer bij DFC, als vlagger van het eerste en ik ben nu trainer van de JO15-1. Een geweldige team, kampioen geworden in het eerste halfjaar in de eerste klasse en we hebben ons geplaatst voor het NK voor JO15-1 teams in juni.
  In deze rare tijd mis ik het voetbal heel erg. Ik heb nog goede herinneringen aan Dubbeldam, vorige seizoen pakten wij op jullie hoofdveld de periodetitel, al werd het niet uitbundig gevierd door het overlijden door onze eerste-elftalspeler Paul Pluijmert.
  Maar wat me bijstond was ook het respect van de spelers, begeleiding en supporters van Dubbeldam Zaterdag.

  Wat hoogtepunten zijn promotie met DFC Zaterdag 1, kampioen met DFC JO13-1, spelend in de hoofdklasse en met DFC JO14-1 en kampioen met de JO15-1.
  Ik hoop dat we heel gauw weer kunnen voetballen en met elkaar een biertje kunnen drinken.
  Ik wens iedereen bij Dubbeldam een gezond nieuwe seizoen; gezondheid is toch echt veel belangrijker dan voetbal.
  ps
  Rest mij nog te vermelden dat ik een aantal jaren geleden het Dubbeldamshirt 1 keer heb mogen dragen, ik ben toen ingevallen bij het team van mijn maat Thony Minck.