• Morgen had hij de marathon van Rotterdam moeten lopen, maar door de vervelende indringer komt hier natuurlijk niets van. Dennis is een meer dan bekende Dubbeldammer die ook buiten de deur heeft gevoetbald. Hij heeft als trainer onze Zondag 2 naar een kampioenschap geleid, iets dat ook zijn vader Paul voor elkaar heeft gekregen.
    Opvallend, aanwezig, grote mond, maar een hart van goud: Dennis Wols.

Beste Dubbeldammers,

Mijn naam is Dennis Wols en sinds kort ook zelf woonachtig in Dubbeldam samen met Talitha en onze dochter Tess. Vanaf het moment dat ik groot genoeg werd geacht door m’n vader Paul werd ik meegenomen richting de Schenkeldijk om daar vervolgens aardig wat uren te mogen verblijven.
    Van het bouwen van de sporthal incl. Goofy’s bar tot aan de altijd klussende en brommende Guus Verhagen aan de bar, vele veranderingen heb ik van dichtbij mee mogen maken. Ondanks dat ik relatief weinig “voetbalseizoenen” in het shirt van Dubbeldam te bewonderen was, wil ik jullie toch als kersverse inwoner van Dubbeldam graag wat bijpraten over mijn bezigheden tijdens deze coronacrisis;

Voetbal je zelf of doe je zelf aan een sport?
    Ik ben momenteel nog steeds actief lid bij Dubbeldam 3, echter door voorbereidingen op de marathon van Rotterdam, die ik samen met Patrick Stolk & en Patrick de Kievit (echt waar) zou lopen, stond dit even op een laag pitje. Het lichaam is helaas niet meer wat het ooit was als en heeft dan ook na een zondag wat meer hersteltijd nodig zodat ons trainingsschema in gevaar kwam. Om dan nog maar niet te spreken over de blessures die bij de volslankere man op de loer liggen.

Wat is het leukste dat je als sporter of in je werk ooit heb meegemaakt?
    Zoals al m’n voorgangers in deze rubriek al hebben vermeld, zijn er in de loop der jaren vele mooie/leuke momenten geweest, zoals de promotie naar de 2de klasse met Dubbeldam 1 en het kampioenschap met Dubbeldam 2 als trainer.
    Toch wil ik 2 momenten als speler benoemen, op sportief vlak is dat het seizoen in de 1ste klasse met EBOH, waar we om promotie speelden naar de hoofdklasse maar uiteindelijk net niet kampioen werden en onnodig uitgeschakeld werden in de nacompetitie. In die tijd waren er nog geen 2de en 3de divisies dus was zeker leuk niveau te acteren en dat met een veredeld vriendenteam.
    Een van de leukste momenten is van nog niet zo heel lang geleden. Dit was op een wat oudere leeftijd toen ik mocht invallen bij een 0-1 achterstand in de 55ste minuut en in de 65ste minuut alweer werd gewisseld onder luid gelach van de supporters op het terras. Door betrokkenheid bij alle doelpunten was het inmiddels 3-1 waardoor het ijskoude biertje extra lekker smaakte na het plaatsnemen op het zonnige terras!

Doe je iets om in conditie te blijven en zo ja wat?
    Zoals ik eerder al noemde was ik in training voor de marathon die helaas verplaatst is naar 25 oktober 2020. En kan momenteel echt nog niet zeggen of we deze gaan halen, daar de voorbereiding tot nu toe zeer emotioneel en pijnlijk is. Heel veel respect voor de mensen die het hardlopen als verslavend ervaren. Voorlopig gaan we ons eerst maar weer een richten op het kampioenschap van Dubbeldam 3!

Wat doe je nu bijna niet meer naar buiten mag?
    Gelukkig valt mijn werk onder de vitale beroepen zodat ik nog enigszins naar buiten kan. Ben van nature namelijk niet iemand die heel graag verplicht binnen zit. Gelukkig heb ik nu wel veel meer tijd voor één van m’n andere hobby’s naast shotjes drinken, namelijk koken. Ieder weekend ben ik dan ook druk in de weer in onze keuken.

Heb je nog een boodschap voor de leden van Dubbeldam?
    Laten we hopen dat deze ellende snel weer voorbij is en ons zo goed volledig mogelijk kunnen richten op het nieuwe seizoen! Het wordt tijd om ons als leden weer vaker te laten zien en zo de donder-, zater- en zondagen doen herleven die Dubbeldam altijd zo speciaal maakte en weer zal maken. Ik zal er in ieder geval bij zijn wanneer de eerste mogelijkheid zich in onze kantine weer aandient.

Groet Dennis