• Na het fantastische trainingskamp in Burgh Haamstede van vorige week moet het vandaag dan gebeuren. Op het kamp zijn er natuurlijk enorm veel tactische besprekingen geweest en dit moet vandaag uitbetaald gaan worden….

    Tegenstander van vandaag is GJS 17-2. De ploeg uit Gorinchem heeft het tweede deel van de najaarscompetitie alleen maar goede resultaten geboekt in dezelfde klasse als waarin wij actief waren en dus kunnen we een goede tegenstander verwelkomen op sportpark de Schenkeldijk. Scheidsrechter Alex de Joode fluit om 1230 voor het beginsignaal en het seizoen is weer begonnen. Heerlijk natuurlijk, eindelijk rolt de bal weer en we hebben er zin in! De opstelling is wel behoorlijk gewijzigd, Jim staat weer centraal achterin en vormt met Milan het centrale duo. Jeremy en Juul beginnen als back, het middenveld starten we met Tiemen, Timo en Bas op 10. Voorin was het een beetje puzzelen omdat Gino en Shane beiden geblesseerd zijn en vandaag zullen zij zich moeten beperken tot het supporteren van hun ploeg. Max heeft ziek het trainingskamp moeten verlaten en is nog niet helemaal hersteld dus begint hij op de bank. Stefan begint mede daarom als linksbuiten, Thom is de spits en op rechts zien we Tim.

    We beginnen goed en fel waardoor de eerste minuten zich op de helft van GJS afspelen. We zien direct felheid in de duels en dit is een goed teken. Er wordt druk gezet op iedere bal en hierdoor blijft de opbouw bij GJS beperkt tot de middellijn, de eerste grote kans is dan ook voor Dubbeldam. Tim wordt diep gestuurd en hij kan vrij doorlopen naar de keeper, deze is in de 1 tegen 1 echter scherp en het blijft nog 0-0. Dubbeldam is voetballend de betere ploeg maar het lukt niet om ook echt gevaarlijk te worden in de 16, het gevaar moet dan ook uit afstandschoten komen. Bas en Tiemen proberen het maar hun schoten missen de precisie en de vrije trap van Jim gaat ook over het doel. Tim moet geblesseerd het veld verlaten en Max komt op rechtsbuiten te staan. Timo heeft last van zijn teennagel en Justin komt voor hem in de plaats. De laatste 10 minuten breken aan en ondanks het overwicht staat het nog steeds 0-0. Keeper Toine heeft nog werkelijk niets te doen gehad en het wordt dus tijd om het veldoverwicht om te zetten in een voorsprong. In de 30ste minuut is er pas de eerste corner en Stefan kaatst de bal eerst met Milan voordat hij de perfecte voorzet geeft, hij komt op het hoofd van Max en daar is dan eindelijk de bevrijdende treffer. De voorsprong is zeker terecht en we gaan dus met een 1-0 de rust in.

    Na de thee is het echter GJS dat uit de startblokken springt, de eerste de beste aanval is direct raak, een mooi schot van de Gorinchemse linksbuiten is onhoudbaar voor Toine en de zwaar bevochten voorsprong is weer teniet gedaan, Stefan valt dan ook nog uit en het lijkt weer een moeilijke wedstrijd te worden maar de wind staat in de tweede helft iets gunstiger en de jongens stropen de mouwen nog iets verder op. Het is vandaag de wedstrijd van de corners want ook nu is deze weer het breekpunt. Thom legt hem keurig op het hoofd van Jim die de bal met een boog binnen kopt en we staan weer voor. De volgende corner is voor Tiemen en deze krult hem zelfs in 1x binnen, schitterend natuurlijk en met een marge van 2 doelpunten lijkt de wedstrijd al in de knip. De Jonge Spartanen maken echter weer gebruik van een moment van onachtzaamheid achterin en scoren de aansluitingstreffer. Wordt het dan toch nog spannend? Hier hebben de jongens natuurlijk geen zin in, het is Thom die probeert het een keer van afstand en de keeper van GJS ziet er hier niet goed uit, voor ons natuurlijk geen reden om niet te juichen en de marge is weer 2. Bovendien is ook het verzet bij de bezoekers nu helemaal gebroken en lopen we nog verder uit. Tim en Bas scoren ook hun doelpunt en met 6-2 op het scorebord en dus 6 verschillende doelpuntenmakers is het feest compleet.

    Een heerlijke start dus van deze nieuwe competitie, de juiste instelling bij alle spelers zorgt voor dit lekkere resultaat en hopelijk kunnen we dit doorzetten naar de volgende wedstrijden!