• Bloedstollende thriller eindigt onbeslist

Unitas 19-1 Dubbeldam 19-1 1-1

Omdat er bij Unitas meer Dubbeldamse ploegen te zien waren dan aan de Schenkeldijk had Robert de Haas een dagje Gorinchem ingepland. Bijkomend voordeel voor Robert was het feit dat er geen enkele regenbui verwacht werd in deze prachtige plaats en zo stond onze vriend al om zeven uur in de ochtend fluitend naast zijn bed.
    De 14-1 werd door een penalty gevloerd en ging met nul punten naar huis. Bij onze Zaterdag 4, waar onze mannen trouwens in gele shirts speelden, werd maar liefst acht keer gescoord. Vier minuten voor tijd maakte good old Herman Andela de 3-3, twee minuten later kwamen onze mannen achter om er met een doelpunt van Anildo Fortes toch nog met een puntje vandoor te gaan.

Onze mannen hebben het tegen Unitas altijd zwaar en gezien de resultaten in de eerste wedstrijden zal het ook vandaag een moeilijke wedstrijd worden. Omdat onze mannen op het hoofdveld mogen spelen, zitten de fans lekker droog, want ondanks de weerberichten die Robert had gezien, valt ook op het complex van Unitas de regen gestaag naar beneden.
    Ook onze mannen spelen niet in het zwart-wit, maar betreden het veld in een blauw shirt. Vanaf de eerste minuut zitten de fans op het puntje van hun stoel. De eerste grote kans is voor Unitas, maar direct daarna is het Xander die de score had kunnen openen.
    Terwijl Theo langs het veld zijn nieuwe Reclame.nl-paraplu aan het testen is, zien we een wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Luuk raakt na een knappe aanval de lat. Even daarna moet Jeroen al gewisseld worden, omdat hij teveel last van zijn schouder heeft.
    Unitas doet in deze fase niet onder voor onze mannen en we zien de bal maar net voorlangs gaan. Als Xander even daarna alleen op de keeper af lijkt te gaan, wordt hij op zijn hakken getrapt en de vrije trap die volgt, wordt door Stijn laag in de uiterste hoek binnengeschoten. Dit doelpunt geeft Dubbeldam vleugels en alles lijkt te lukken, op één klein dingetje na: niemand weet te scoren. Xander komt nog het dichtste bij een doelpunt, maar raakt hard de paal en even later ziet hij de bal net voorlangs gaan.
    Achterin heeft Bjorn zijn directe tegenstander in zijn zak en als er een speler door weet te breken, zien we Marco op tijd zijn doel uitkomen. Als Xander perfect staat om de bal aan te nemen, laat hij deze lopen omdat hij denkt dat hij buitenspel staat. Daarna zien we nog enkele kansen voor Dubbeldam, maar op slag van rust is het Unitas dat vanuit het niets weet te scoren. Een foute pass zorgt ervoor dat de spit alleen voor Marco op kan duiken.

Gezien het spelbeeld van de eerste helft maken we ons niet veel zorgen, alleen Lorenzo verzucht in de stromende regen: ‘Waarom doe ik dit ook alweer?’ Onze scheidsrechter heeft een volledig nieuw tenue aangetrokken, van blauw naar oranje, waarbij hij zelfs zijn sokken van kleur heeft laten veranderen.
    In de eerste tien minuten van de tweede helft raakt geen enkele Dubbeldammer de bal goed. Vrijwel elke pass belandt in de voeten van een tegenstander en terwijl de lampen spontaan aangaan, omdat het door de regen gewoonweg te donker is geworden, is het Unitas dat verschillende kansen op de 2-1 niet weet te verzilveren.
    Het is Thompson dat een hard schot weet te blokken en even lijkt Luuk volkomen onterecht de 1-2 binnen te schieten, maar ook hij treft geen doel. Hoewel het spel van Dubbeldam nooit meer het niveau van de eerste helft weet te benaderen, blijven onze mannen wel keihard werken. Het is echter Unitas dat gevaarlijk blijft. Tijdens een snelle aanval moet de scheidsrechter af fluiten, omdat Pascal groggy op de grond ligt. Het is zuur voor onze tegenstander, omdat deze aanval veelbelovend was, maar ze herpakken zich razendsnel en we zien de grootste kans in de tweede helft. Als de volledig vrije spits van Unitas gruwelijk hard op het doel schiet, staat Marco net op de goede plaats en voorkomt hij met zijn voeten een doelpunt.
    Vooral door Thompson en Bjorn komt de bal verder amper meer in de buurt van de zestien, wel kringen beide verdedigers een gele kaart, wat vooral laat zien dat onze mannen er echt alles aan gedaan hebben om niet te verliezen.
    Bij een vrije trap vlak voor tijd houdt iedereen zijn hart vast, maar het schot wordt door Marco gepareerd. Normaal zou hij de bal klemvast hebben, maar na zoveel regen durfde hij het niet aan en bokst hij de bal weg. We moeten nog een corner doorstaan, maar als ook hieruit geen doelpunt volgt, kan iedereen bij Dubbeldam opgelucht ademhalen.
    Na de eerste helft leek een overwinning voor Dubbeldam het meest voor de hand te liggen, maar na de tweede helft voelt het gelijke spel als een kleine overwinning. Het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, met veel strijd van beide kanten maar zonder echt harde overtredingen. De paar toeschouwers hebben in elk geval genoten van deze heerlijke wedstrijd.