• Bizarre week eindigt in anticlimax

  Dubbeldam – Dilettant

  Na een bizarre week op Meerdijk/Dubbeldam is het weer tijd om aan te treden op ons prachtige hoofdveld. Onze topper Ben heeft het scorebord geïnstalleerd en gelukkig zijn alle koeien net op tijd van het veld gehaald. Wat uw schrijver ook moet vermelden is dat het veld decor is geweest voor een nieuwe bollywoodfilm over de 1e wereldoorlog. Zal Tim naast een succesvolle modellencarrière ook doorbreken op het witte doek? Gelukkig zijn de meeste loopgraven gevuld met zand uit Bloemendaal aan zee en kunnen we aantreden met de helden die hierboven genoemd staan.
  Ook moet even vermeld worden dat uw schrijver eigenlijk niet aan de beurt was voor een verslag, maar dit heeft overgenomen van Randy Sahara. Het schijnt dat de dorre zandvlakte eindelijk regen heeft gehad en de Sahara, ondanks een vroege wissel, daar een paar dagen van moet bijkomen.

  Vanaf minuut 1 is het duidelijk, de neuzen van Dubbeldam staan dezelfde kant op en iedereen heeft het gevoel van teamspirit/plezier. Ondanks de bizarre knollentuin van de Schenkeldijk wordt er redelijk gevoetbald en het spel gaat op en neer. De eerste kans is wel voor Dubbeldam. Na een goede counter wordt de bal diep gespeeld op Tim die gelukkig zijn shirt deze keer aanhoudt en een goede actie maakt. De bal komt via een verdediger voor de voeten van Koen zijn geweldige linkerbeen, maar helaas raakt hij de bal verkeerd en gaat de bal zo’n 70 meter naast. Gelukkig voor hem tellen de boetes alleen maar als je te ver over schiet.
  Ook Dilettant krijgt een aantal mogelijkheden, maar gelukkig staat Timo Buffon telkens op de goede plek. Later meer over zijn nieuwe bijnaam. Op het moment dat we het niet verwachten combineert Dilettant ineens als het Barca uit 2008 en vliegt de bal, na een mooie steekbal plots in de kruising: 0-1 Dilettant en dat zo vroeg in de wedstrijd die helemaal niet slecht begon. Kort daarna gaat de gifbeker, vooralsnog, helemaal leeg. Er lijkt nog een overgebleven mijn in het veld te liggen van de opnames en de bal wordt zomaar cadeau gedaan aan Dilettant. Dit wordt direct verzilverd en de 0-2 hangt in de touwen.

  Dan gebeurt er iets wat iedereen toch wel enigszins verbaast. Nee het is niet Daan Rijpaart die eens sportief is en een compliment geeft aan de tegenstander ipv die persoon verrot te schelden of op zijn tenen te staan. Nee het is niet Frank van den Hoogenband die een keer blijft staan in de 16, deze keer zat hij veilig in de dug-out. Nee het is niet Tim die tijdens een shoot zijn shirt aan houd, maar het is Dubbeldam dat als team blijft strijden en de hoop niet opgeeft na de vele tegenslagen. Mahmod kiest ervoor om een bal hoog diep te geven op Koenani na zijn mislukte schot en dit blijkt een goede keuze. Koenani kopt de bal met zijn knappe kop terug op de Djawatar en die maakt deze keer gebruik van zijn vuurkunsten en vuurt de bal direct in de touwen, 1-2 en Dubbeldam leeft weer! Wat een heerlijk gevoel dat de mannen van Dubbeldam ook op zaterdag voor 22.00 uur kunnen scoren!
  Het teamgevoel blijft aanhouden en het spel gaat weer op en neer, maar Dubbeldam lijkt sterker te worden. Wat mogelijkheden van Dilettant worden goed afgestopt door Timo Buffon en ook verdedigend gaat het beter, aan alle kanten wordt er lekker gebikkeld. Zelfs Do krijgt vandaag af en toe een bal op voethoogte en de Djawatar lijkt los te zijn na zijn goal en vertoont verschillende stuurkunsten. Vooral de aardstuurkunsten komen goed van pas aangezien je de bal vandaag gemiddeld 4x moet aannemen in de loopgraven van de Schenkeldijk. Dubbeldam dringt aan en lijkt voor de thee nog gelijk te maken, maar ook Do ziet vlak voor zijn neus een mijn ontploffen en de bal vliegt over heuphoogte. Waar Dubbeldam al aan de thee denkt wordt Dilettant nog 1x gevaarlijk. Na een goede actie wordt de bal richting de kruising geschoten. Gelukkig hadden we daar onze Timo Buffon, die na de pizzaparty een cursus is gaan volgen. Dit ging niet over de varianten van shots die werden ‘genomen’ maar over Italiaans eten en de bijbehorende keepers. Het schijnt dat als je elke vrijdagavond pizza eet je reddingen gaat verrichten die worden vergeleken met Buffon. Onze doofstomme (volgens de scheidsrechter) Daan heeft dit enige jaren en kiloknallers geleden geprobeerd door elke dag pizza te eten, maar blijkbaar werkt het niet zo. Door deze prachtige redding gaan we thee drinken met 1-2 en blijft Dubbeldam in de wedstrijd.

  Na rust wordt er direct gewisseld. Randy Sahara wordt gewisseld om eerder genoemde reden en Frank van den Hoogenband mag aantreden. Deze keer had hij voor de zekerheid 5 paar schoenen meegenomen en was hij dik op tijd, maar dit mocht allemaal niet baten en mocht hij zijn energie vol in de 2e helft steken. De thee en de pot dextro energy, die gelukkig oraal is genuttigd, zorgt voor nieuwe energie en Dubbeldam komt goed uit de kleedkamer. Het overzicht wordt goed bewaard door Tijn, Mahmod, Tim en Leipe Rijpie en de bal gaat lekker rond. De inmiddels 1.000.000.000 potjes fifa van Leipe Rijpie lijken zich nu uit te betalen. Het stukje betalen kan de Djawatar over meepraten, die ondertussen een speciale belastingregeling heeft bij de Werkshop voor alle tikkies. Diezelfde Djawatar stuurt met zijn luchtstuurkunsten de corners heerlijk voor en ook daar komen mogelijkheden uit voor Dubbeldam. Helaas volgt de keeper van Dilettant dezelfde cursus als Timo Buffon en pakt hij de ballen er knap uit en de ballen waar hij niet bij kan belanden helaas op de paal. Malcolm staat sterk verdedigen op de backpositie en wordt ondertussen ook vergeleken met Dani Alves, iets waar de Djawatar enigszins jaloers op is. Mahmod blijft het spel lekker verdelen en de gelijkmaker lijkt te komen. Iets wat Randy Sahara niet gewend is, ondanks een wilde avond. Frank van den Hoogenband blijft in een aantal duels goed op de been en brengt wat power in het veld. 100 kilo bankdrukken ipv zwemtraining lijken zijn vruchten af te werpen.
  Ondertussen is de 2e helft volop bezig en blijft Dubbeldam sterk spelen. Mahmod onderschept weer eens een bal en geeft de bal aan Tijn, die nu niet aan de kant van de camera speelt en toch 110 procent blijft inzetten. Wellicht stond er vrouwelijk schoon aan de kant te kijken en aangezien onze modellen Koen en Tim het shirt nog aan hebben ziet Tijn kansen. De bal wordt ondertussen goed diep gegeven door Tijn op Do en die zet zijn kont goed in het duel. Het schijnt dat hij nog steeds beelden terugkijkt van de pizzaparty om te kijken hoe je het beste je kont kan gebruiken, dit heeft overigens niets te maken met het ‘man’ worden volgens onze avuvu Mahyar, verre van dat zelfs. Toch neemt Do de bal heerlijk mee en flitst de volgende gedachte door zijn hoofd.(wil ik net als de Sahara droog blijven of ram ik deze bal in de goal) Gelukkig voor heel Dubbeldam schuift Do de bal langs de keeper, 2-2!! Dubbeldam toont veerkracht waar Jump XL trots op zou zijn en dit wordt door iedereen gevierd.
  Dilettant is het ondertussen aardig kwijt en begint vaker op de grond te liggen dan te voetballen. Dit had overigens niets te maken met Leipe Rijpie die overal op de tenen stond en ellebogen uitdeelde en had ook niks te maken met de overgebleven loopgraven. Djordi de karaokekoning valt ondertussen in en ziet al snel dat de persoon in leiding gedrag vertoont wat vergeleken kan worden met zijn doelgroep van vanmorgen. Dubbeldam blijft aandringen op 3 punten en krijgt in de tussentijd een goede kans met Do die helaas op de keeper stuit en daarmee weer terugvalt op de Italiaanse cursus van vrijdagavond. Ook corners zijn er genoeg en zijn af en toe ook gevaarlijk via Mahyar die ondertussen lijkt te solliciteren op de rollen die normaal gesproken voor Jean Claude van Damme zijn. Helaas voor onze avuvu was er geen budget voor een stand in stuntman en moesten hij en een speler van Dilettant noodgedwongen van het veld na een kopstoot. Do en Djawad lijken vertrouwen te hebben na de goals en blijven gevaarlijk. Het gevoel van de eerste 3 punten blijft overheersen tot een moment zo’n 10 minuten voor het einde. Dit komt tot een climax waar Kim Holland trots op zou zijn. Na een goede actie van Tijn komt de bal duidelijk tegen de arm van een inglijdende speler van Dilettant, het inglijden zou Kim Holland ook trots op zijn. Echter geeft de scheidrechter aan dat er een nieuwe regel is en dat is als je een breakdance move eruit gooit het nooit hands kan zijn.

  Een speler van Dilettant neemt de Jean Claude van Damme acties over van onze avuvu en solliciteert overduidelijk naar een nieuwe filmrol. Helaas had de scheids dit niet in de gaten daar hij zijn batch even recht moest zetten. Het spel gaat verder en Timo Buffon lijkt de bal uit te willen schieten, omdat Tijn ondertussen op zoek was naar zijn afgehakte linkerbeen. Dilettant pikt de bal op en speelt verder, waarna Koenani moet ingrijpen en een goede sliding op de bal maakt. De scheidsrechter heeft ondertussen zijn batch goed zitten en ziet hier helaas wel een overtreding in, sterker nog het wordt bestraft met een gele kaart. Koenani toont terecht zijn onvrede, maar de scheids geeft aan dat het gebruikelijk is dat hij knappe mensen een kaart geeft, waarna Koenani er vrede mee heeft en klaar gaat staan om de volgende bal te verdedigen. De ondertussen gewisselde Tim trekt aan de kant zijn shirt uit om te kijken of hij ook een gele kaart krijgt, maar dit schijnt alleen voor veldspelers te gelden. De vrije trap van Dilettant is een ingestudeerde waar niemand rekening mee hield en de bal rolt, ondanks het mijnenveld, zomaar de goal in. 2-3 en wat een domper.
  Ondanks de domper blijft Dubbeldam het proberen. Bjorn Lothbrok aka Schuimpie komt het veld in nadat hij duidelijk heeft aangegeven aan de trainer alleen op vrijdag niet te drinken en ook wordt Hertog Jan ingebracht nadat hij zijn bangbus op de goede parkeerplek heeft gezet. Als ultiem slotoffensief wordt Teoman Bolt ingezet om nog iets te forceren, maar zelfs met alle ingebrachte krachten kan Dubbeldam de gelijkmaker niet uit het vuur slepen. Het vuur waar uw schrijver trots op is en waar wij verder mee moeten gaan. Het kwartje zal dan zeker een keer de goede kant opvallen wat ervoor zal zorgen dat onze trainer Vincent zijn halve salaris moet inleveren bij de mannen van de boetepot. Volgende week moeten de mannen 3 punten gaan pakken in en tegen Perkouw om 14:30.