• Als u aan de Avondvierdaagse denkt, denkt u waarschijnlijk niet direct aan roken, alcohol en keiharde muziek en dat is maar goed ook, want in 2024 is dit namelijk ten strengste verboden. Wat betreft roken en alcohol is dit goed te begrijpen, maar dat een lief boxje zoals onze baby Tsunami niet mee mag rijden in de stoet is natuurlijk te bizar voor woorden. 

  Dat er regels zijn, is alleen maar logisch, dat er hele vreemde regels zijn, is netjes gezegd heel jammer. Voor baby Tsunami zou dit haar vijftigste Avondvierdaagse zijn en daarmee was het de eerste baby ter wereld geweest die zo vaak had meegedaan.  

   

  Zonder onze geliefde baby, maar met maar liefst zestig enthousiaste jongens en meiden natuurlijk onder leiding van Jami en Demi stonden we afgelopen dinsdag klaar voor de eerste etappe van het vierluik. Om ervoor te zorgen dat de chaos enigszins binnen te perken zou blijven, hadden we de nodige trainers en ouders onder de wandelaars.  

  Uw verslaggever is de laatste maanden uit de running geweest door een vervelende achillespeesblessure, volgens zijn fysiotherapeut zou een Avondvierdaagse wel haalbaar moeten zijn en tot nu toe lukt het hem om dagelijks de finish te halen. 

   

  Ondanks de milde kritiek op de organisatie zijn we heel blij dat voor het tweede jaar op rij dit evenement weer georganiseerd wordt. Het is nog lang niet zo druk als enige jaren geleden, maar we zien gelukkig wel weer een lange rij aan scholen en sportverenigingen die tussen half zeven en zeven uur weglopen bij de sportvelden van FC Dordrecht.  

  Met de Dordtse scholen voorop volgt Dubbeldam met startnummer 38. Was dit ooit ergens in het midden van de groep, in 2024 loop je dan als groep redelijk achteraan. Voor alle ouders, vrienden en andere fans van onze spelertjes is het goed om te weten waar morgen onze helden lopen. Het is gelukkig namelijk gewoon toegestaan om snoepjes aan onze wandelhelden te geven.  

  De routes zijn iets anders dan vorig jaar, dit keer komen we nergens stoplichten tegen en kunnen we onderweg gewoon lekker doorlopen. Het blijft moeilijk om een boeiende route te vinden, waarbij je met een stoet kinderen en begeleiders lekker door kunt lopen. Het is gelukkig aardig geluk. De eerste dag liepen we rustig langs de begraafplaats, de tweede dag gingen we richting het Wantij bij Oranje Wit langs en vandaag was het de beurt aan het Overkamppark. Ook de derde dag hebben we geen wanklank gehoord van onze jongens en meiden, terwijl het toch elke avond weer ruim een uur wandelen geblazen is.  

   

  Langs de randen van Dubbeldam zagen we vandaag heel veel bekende gezichten langs de kant van de weg en nu wacht ons alleen nog maar de laatste dag, de dag waarop onze helden volop in de watten worden gelegd. De oproep van de organisatie was vandaag om ook eens na te denken over fruit als cadeautje voor onze wandelaartjes.