• Arie Ago - foto's naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis

Vandaag op Koningsdag staan we als vereniging stil bij een bijzondere gebeurtenis, onze oud-voorzitter en al jaren actief ledenverzamelaar van de Vriendenclub heeft gisteren van zijn vrouw Corrie een lintje opgespeld gekregen, dit in aanwezigheid van burgemeester Wouter Kolff die een prachtige toespraak hield. Deze is hieronder integraal te lezen.
    Het was Bianca Speelmeijer Langerak die al enkele jaren geleden aan het bestuur heeft gevraagd of Arie voor al zijn inspanningen voor onze vereniging geëerd kon worden met een lintje. Alex de Joode heeft deze uitdaging op zich genomen, niet wetende dat het aanvragen van een lintje een schier eindeloos proces is, met harde deadlines en lange wachttijden.
    Met hulp van bijzonder aardige gemeenteambtenaren, in samenwerking met andere verenigingen waar Arie zijn sporen heeft nagelaten, is het uiteindelijk gelukt. Na enkele weken van leugens en bedrog werd Arie naar Kunstmin gelokt om daar de verrassing van zijn leven te krijgen: een meer dan verdiend teken van waardering voor een man met een echt Dubbeldamhart.
    Namens de vriendenclub is Bianca na afloop naar Arie afgereisd om hem niet alleen te feliciteren, maar nog meer in de watten te leggen. Op de foto’s zien we een stralende Arie Ago, een prachtig plaatje.
    Het uitreiken van een lintje in deze tijden is natuurlijk een grote uitdaging, het spreekt dan ook voor zich dat alle aanwezigen negatief getest waren op corona door middel van een sneltest.

Geachte heer ln 't Veld / Beste Arie,

Wat een geluk dat uw zoon Tom drie kaartjes wist te bemachtigen voor een foto expositie over Dubbeldam - Dordrecht in Schouwburg Kunstmin. Toevallig viel het tijdsslot precies om 13.05 uur, het tijdstip waarop u hier zou worden verwacht, zonder dat u dat wist. Want zowel uw zoon als vrouw zitten in het complot.
    Nu staat u in de schijnwerpers op het podium en wordt u in het zonnetje gezet! Uw vrijwillige activiteiten manifesteren zich vooral op het sportieve vlak.
    Vanaf 1962 was u ruim 35 jaar leraar judosport bij de Dordtse Sportschool Muilwijk. De eerste 10 jaar fungeerde u tevens namens de Judobond Nederland als Internationaal Scheidsrechter.
    Bij Tennisclub Dubbeldam heeft u zich enkele jaren verdienstelijk gemaakt, waarbij u zich in de jaren 1995/1997 heeft ingespannen als voorzitter. Ook heeft u zich ingezet voor de Sportraad Dordrecht.

Vanuit uw lidmaatschap bij Probusclub Sliedrecht heeft u zich van 2002 tot 2006 als lid van de activiteitencommissie verdienstelijk gemaakt en was u in 2014 voorzitter van deze club.
    Maar uw sportieve hart ligt vooral bij Voetbalvereniging Dubbeldam. Vanaf 1974 kunnen ze bij deze vereniging al op u rekenen. U heeft verschillende functies bekleed en diverse vrijwillige activiteiten verricht.
    Zo maakte u in de beginjaren ruim 15 jaar deel uit van het Dagelijkse Bestuur van deze Dubbeldamse Voetbalvereniging en bekleedde u de functie van 2de voorzitter en voorzitter.
    In 1976 verhuisde de voetbalvereniging van de dorpskern naar een nieuwe accommodatie aan de Schenkeldijk. Een traject waaraan u als lid van het dagelijks bestuur een grote bijdrage heeft geleverd. U was mede-initiatiefnemer voor de bouw van een sporthal bij de voetbalaccommodatie. Hiervoor bent u in 1990 benoemd tot erelid van Voetbalvereniging Dubbeldam.

Na een onderbreking van 20 jaar besloot u om zich in 2010 weer bestuurlijk voor deze vereniging in te zetten. U werd commissielid van de Vriendenclub, de zogenoemde 'Club van 100' en hiervoor zet u zich nog steeds in!
    De Vriendenclub van Voetbalvereniging Dubbeldam is een groep mensen die de vereniging een warm hart toedraagt en zich inspant om extra zaken mogelijk te maken. Zoals bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe apparatuur in de kantine en een verbouwing. Als voorzitter leidde u ook de Business Club Dubbeldam die mede heeft bijgedragen aan een sluitende exploitatie van de voetbalvereniging.
    Gezien uw hoge leeftijd blijft u zich nog steeds onverminderd inzetten voor uw eigen duppie!
    In één van de ondersteuningsbrieven staat: 'Arie is een zeer fijn mens met een groot en warm hart, wij kennen hem als een zeer maatschappelijk betrokken persoon.'
    Na 60 jaar vrijwillige inzet voor de Dubbeldamse en Dordtse samenleving kunt u gekwalificeerd worden als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen.