• Vandaag moeten de strijders van 17-2 naar de lijstaanvoerder De Zwervers 17-1. Deze ploeg laat grote uitslagen zien en heeft 12 punten uit 4 wedstrijden. Waarschijnlijk dus een ploeg die misschien wel op een wat hoger niveau zou moeten acteren maar dat gaan we misschien zien vandaag. Onze mannen moeten in ieder geval strijdlust en passie laten zien want de makke schapen van vorige week willen we niet meer terug zien!

    Na een mooie rit door de polder langs 436 molens komen we aan in Kinderdijk waar we om 1000 uur mogen aantreden op het kunstgras. We starten vandaag zonder de zieke Stefan en de afwezige Justin. Toine natuurlijk in de goal, achterin Juul, Tiemen, Milan N en Jeremey. Het middenveld beginnen we met Timo, Jim, Milan K en Thom en voorin starten we met 2 snelle spitsen Gino en Shane. Vanaf de eerste minuten zien we een stijdlustig Dubbeldam, de jongens gaan ervoor en we zien een afstandschot van Thom naast de goal gaan. Maar op 1 of andere manier is er dit seizoen iets in de ploeg dat de allereerste aanval van de tegenstander direct raak is. Ook vandaag weer is er een afvallende bal van de Zwervers die toevallig perfect voor de voeten van de Kinderdijkse aanvoerder valt. Hij volleert de bal op geniale wijze, dat moet gezegd worden, maar deze goal gaat er 9 van de tien keer niet in en nu juist weer wel. Wederom een achterstand voor de jongens maar de mouwen worden opgestroopt en we blijven gaan voor een goed resultaat. Jim ziet zijn schot net over gaan en vaak is net het laatste pass-je niet goed genoeg om het de keeper echt lastig te maken. Bij de eerste corner van De Zwervers is het weer niet goed genoeg en lijkt de slechte film van de afgelopen weken zich maar te herhalen. Waar de scheidsrechter gewoon wilde doorspelen zag onze eigen altijd sportieve grensrechter dat het een doelpunt was en stonden we met 2-0 achter. En was er nu een echt beter spelende tegenstander? Zoals eerder vermeld, het leek wel een herhaling van zetten maar het grote verschil zat hem vandaag in de strijdlustigheid van de jongens, vandaag viel daarover niets te klagen en we probeerden van alles waardoor we ook goede kansen kregen. Inmiddels waren Max, Bas en Tim in de ploeg gekomen en kreeg laatstgenoemde nog een 100% kans maar helaas vloog zijn inzet hoog over de goal heen.

    In de tweede helft zien we eenzelfde beeld, goede kansen voor Dubbeldam maar ook de Zwervers krijgen kansen en een bekeken kopbal zorgt voor de 3-0. Tot deze fase had de scheidsrechter weinig te doen gehad maar hierna leek hij het spoor een beetje bijster, toch alle respect voor deze man die waarschijnlijk al AOW krijgt maar toch de wedstrijd prima leidde. In de slotfase gingen echter alle ballen met bijbehorende overtredingen de kant van de thuisploeg op maar kon een overtreding van de Kinderdijkse keeper niet onbestraft blijven. Shane moest hierdoor het veld verlaten en waar de keeper niet eens een waarschuwing kreeg mocht Jim toch een vrije trap nemen, zijn bekeken inzet zorgde voor de meer dan terechte 3-1 en de Dubbeldammers begrepen dat er nog meer te halen viel tussen de molens. En waar Bas en Tim nog eens onderuit werden gehaald in een zeer belovende aanval had de VAR zeker ingegrepen, hier echter niet en zo bleef het 3-1. Jammer maar de inzet van de jongens zorgde vandaag voor een meer dan tevreden gevoel! Komende drie wedstrijden treffen we de ploegen uit de onderste regionen en met de inzet en strijd van vandaag zullen dan de punten zeker komen!