• De laatste poule wedstrijd, Roosendaal uit stond bovenaan en alleen bij winst zouden we als poulewinnaar verder bekeren. Deze week fanatiek getraind met woensdag een wedstrijdgerichte en tactische training afgerond, waarbij ik uiteraard inhoudelijk geen details vrij kan geven daar de concurrentie ook meeleest :-)

  Na de perfect bevallen huwelijksnacht van vorige week heeft Ton H. de smaak te pakken en heeft er nog een week aangeplakt, ditmaal bij onze oosterburen. Anouk v G., Flo en Lotte S waren ook afwezig. Miranda en Sterre nog steeds geblesseerd maar uiteraard wel op de bank om hun team te supporten, waardoor Yasmin deze keer de handschoenen heeft opgepakt en ons doel gaat verdedigen.

  Om 14:30 de aftrap op veld 2, Fienne, Celeste en Naomi begonnen op de bank, in de voorbespreking duidelijk meegeven dat alleen winst goed is, wat door de meiden prima werd opgepakt, wat een fantastisch begin, simpel en goed voetbal, combinatie over de zijkanten, en indien mogelijk een Bo of Selina aanspelen, werkelijk waar 30 minuten lang genieten.

  Ik ga wat snel, en ik niet alleen want met 2 snelle buitenspelers was het nu Lotte, die lekker diep gestuurd werd en vanaf de achterlijn de bal terugtrok, waardoor Bo met haar linkerbeen de bal hoog in het doel wist te schieten, 0-1. Direct vanaf de aftrap werd er druk gezet door Anouk, bal veroverd en tegen de grond aan gewerkt net buiten de hoek van de 16 meter, vrije trap! Welke Selina prachtig en loeihard achter de keepster schoot, zaten we dus al op rozen, 0-2, ditmaal ging hun aftrap beter, althans ditmaal aan onze kant gevaar, Yamin kansloos tegen de doorgebroken speelster en was de stand 1-2 en dat alles gebeurde in een minuut of 4 tijd.

  Het veldspel bleef het laatste kwartier redelijk in evenwicht, Roosendaal is ook een leuke, jonge en voetballende ploeg en wist ook dat ze niet mochten verliezen, we hadden wat moeite met de snelle aanvalster van Roosendaal, maar de inmiddels ingevallen Naomi heeft nog geen rijbewijs maar moest als laatste vrouw een paar keer gas geven, om een diepe bal te onderscheppen. Wat een genot om die versnelling te zien en daarmee dus even haar visitekaartje toonde.

  In de rust zeker de complimenten gegeven, want er werd prima gevoetbald en dat ook weer bij 25 graden. Na wat “standaard” wissels, waarop wat meiden een blaasje kunnen pakken, wat eerlijk is eerlijk, we verliezen geen kwaliteit door het wisselen, een ieder paste prima in het plaatje van vandaag, hulde!

  Met een prima gevoel liep ik dus weer naar het veld voor de tweede helft, maar onze tegenstander voerde de druk wat op, voorin wat wissels gedaan en ze schakelde naar 3 spitsen waardoor het eerste kwartier eigenlijk voor Roosendaal was en wel wat kansjes kreeg. Daarna pakte wij de draad weer op en dat leverde dan ook weer kansen op: Fienne stuitte 1 op 1 op de keepster, Schoten van Manon en Selina rakelings voorlangs, en de grootste kans gaf Fienne aan Anouk, welke de bal net niet lekker kon aannemen en voor een leeg doel de voorsprong veilig had moeten stellen.

  Gelukkig hebben we altijd Selina nog, die weet dat andere laten scoren belangrijker is, maar als dat ff niet gebeurd het zelf maar even doet. Zij werd lekker makkelijk bediend ..ahum.. door Fienne met een hoog balletje over de laatste verdediger, en waar je normaal gesproken eerst even zo`n bal zou moeten controleren zag Selina de uitgekomen keepster en de bal daar heerlijk overheen lobte, 1-3. Strijd gestreden, winst binnen met nog een minuut of 15 op de klok, geen moment meer getwijfeld.

  Celeste pakte de spits op waardoor Naomi achterin kon controleren en lekker opbouwen op zoek naar een gaatje, de nu vrijgekomen Tessa kon iets doorschuiven en ging het even niet vooruit.. dan maar achteruit, Maartje, Isa, Manon alle kanten konden we op,  waardoor we ook geen kans meer weg gaven.

  Een zeer geslaagd weekend, bij vlagen zeer goed voetbal de trainingsarbeid laat zien op het veld, volgende week spelen we de eerste competitiewedstrijd om 11.30 uit bij Sliedrecht.